НОВИ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА У НОВОЈ ПАЗОВИ

ИНФО

Биро за односе са јавношћу Владе АП Војводине издао је саопштење поводиом обиласка радова на изградњи водоводне и реконструкцији канализационе мреже у Новој Пазови. Преносимо саопштење у целости:

“Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, заједно са председником Општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем, обишао је данас радове на изградњи водоводне и реконструкцији канализационе мреже у Новој Пазови, чија је укупна вредност око 71 милион динара, а Покрајински секретаријат учествује са више од 40 милиона динара.

Секретар Радојевић је подсетио на то да је на овогодишњем Конкурсу за доделу бесповратних средстава за изградњу, санацију и реконструкцију водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације на територији АП Војводине, старопазовачка Општина конкурисала са већ припремљеним пројектима и тако добила део средстава, од великог значаја за текуће радове.

„Реч је о заједничким улагањима Секретаријата за пољопривреду и ове локалне самоуправе у три пројекта: реконструкцију водовода у Улици кнеза Михајла, затим у Улици војводе Путника, и изградњи канализационе мреже у Војвођанској улици и УлициПољски пут“, истакао је Радојевић.

Он је приликом обиласка радова на изградњи канализационе мреже у Војвођанској улици и Пољском путу истакао да је Општина Стара Пазова у овој 2019. години била чврсто опредељена да инвестира у водоводну и канализациону мрежу на подручју Нове Пазове, што је од стране ресорног секретаријата прихваћено. Како је појаснио за радове у ове две улице, Покрајина издвојила укупно око 30 милиона динара за изградњу секундарне канализационе мреже. Уз Пинкијеву улицу то је, како је ресорни секретар навео, укупно 1.400 метара нове канализационе мреже у овом насељу.

Када је реч о улицама кнез Михајла и Војводе Путника, Радојевић је навео да паралелно теку радови на замени преко 1.000 метара азбестних са новим полиетиленским цевима, у вредности око 40 милиона динара.

„У наредном периоду планирамо потписивање уговора са представницима Општине Стара Пазова и поводом реконструкције водовода у Улици Милоша Обилића. Укупна вредност пројекта је скоро 25,5 милиона динара, у чему Секретаријат учествује са око 20 милиона динара или 80 одсто“, најавио је Радојевић и навео да ће на овај начин бити заокружен инвестициони подухват у комуналним пројектима за ову годину.

Он је изнео податак да је само у овој години у ревитализацију водоводне и канализационе мреже у овој сремској општини уложено близу 100 милиона динара, само у Новој Пазови.

Радојевић је изразио задовољство сарадњом ресорног секретаријата са овом општином, која неуморно припрема пројекте ради унапређења живота локалног становништва и скренуо пажњу на то да је од формирања Покрајинске владе у Општину уложено безмало 160 милиона динара.

Према речима председника Општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића ова подршка локалној самоуправи је од великог значаја.Он је споменуо да је важно што се у наредној години решава целокупно питање Блока ИX, где се иначе одвијају радови.Како је наведено радови на водоводној мрежи биће завршени до краја године, а канализација у првој половини наредне године.

„Заједничким улагањима заменићемо азбестне водоводне цеви на критичним деловима улица у Новој Пазови, и изградити канализацију према пројектима, где је најхитније“, истакао је председник Општине Стара Пазова и најавио обимне радове и у другим насељима Општине Стара Пазова”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *