ФЕСТИВАЛ ЛАМПИОНА „ОСМЕХ НА ДАР“ У НОВОМ САДУ

АКТУЕЛНОСТИ ЖИВОТ

Овог викенда одржан је четврти по реду фестивал лампиона на Кеју жртава рације у Новом Саду под називом „Осмех на дар“.
Као и сваке године, овај, сада већ традиционални фестивал имао је хуманитарни карактер. Сваки посетилац имао је прилику да купи лампион по симболичној суми од 300 динара, а они који су желели и били у
могућности могли су да приложе више новца.
Иако је било свега неколико степени изнад нуле, то није спречило Новосађане да се одазову у великом броју, да уживају у прелдивној атмосфери и тако помогну онима којима је помоћ најпотребнија.
Док су прошле године прикупљена средства намењена опремању Клинике за гинекологију – Бетанија, за Одељење дечје хирургије у Суботици и припремање новогодишњих пакетића за угрожену децу широм Србије, ове године средства одлазе за опремање болница у Сремској Митровици и Сомбору али и за новогодишње пакетиће.
Фондација “Осмех на дар“ је прва студентска хуманитарна фондација активна од 2006. године, а званично основана 2009. године. Основни циљеви Фондације су помоћ социјално и здравствено угроженој деци и деци са посебним потребама у Србији, ширење свести о социјалним и здравственим
условима, као и унапређење и промоција културе и образовања, у сиромашним и неразвијеним областима широм Републике Србије, са посебним освртом на Косово и Метохију.

Н.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *