У ПАРКУ ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА У РУМИ 90 НОВИХ САДНИЦА

АКТУЕЛНОСТИ ЖИВОТ ИНФО

Чланови Еклошке секције Геронтолошког центра “Срем”, међу којима су и корисници и запослени, посадили су данас у парку Геронтолошког центра 90 садница црног бора, а све у оквиру акције „За зеленију Војводину“ Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине.

“Зелена недеља” у АП Војводини установљена је на основу Декларације о заштити животне средине, коју је, на предлог Покрајинске владе, усвојила Скупштина Војводине, а трајаће од 2. до 6. децембра. У оквиру ње, на зеленим површинама око јавних установа у целој покрајини биће посађено 10.000 нових садница тополе, брезе, црног бора, храста и каталпе.

Корисници Геронтолошког центра из Руме су изузетно задовољни и срећни јер овакве акције постоје, јер како кажу, то им испуњава и улепшава време које проводе у дому. Најупорнијима ни хладноћа није сметала да данас изађу и са задовољством саде нове стабљике, које ће у будућности правити леп хлад. Деврња Милица, радно окупациони терапеут, истакла је да ће ова садња умногоме улепшати живот корисницима геронтолошког центра, јер како наводи, они веома уживају у времену проведеном у парку.

Акције озелењавања организују се у Новом Саду, Бачком Петровцу, Зрењанину, Мачванској Митровици, Врбасу и Руми, у установама којима је оснивач АП Војводина—социјалним и здравственим установама, основним и средњим школама и предшколским установама.

Tagged

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *