ПОКЛОНИ ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У РУМСКОЈ ОПШТИНИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Прва беба рођена у румској општини у 2020. години је девојчица, Слађана Симић из Буђановаца. Беба је рођена око 15 часова, а родитељима се испунила жеља, да поред сина Михајла који има пет година, имају и ћерку. Председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић обишли су породицу Јовановић – Симић и мајци Соњи и оцу Фадилу уручили поклоне за Слађану и Михајла.

Председник румске Општине, Слађан Манчић, овом приликом је истакао да је реч о већ традиционалном даривању прворођеног детета у општини уз стално присуство жеље да се у свакој наредној години рађа све више деце.

“ Мајци Соњи смо уручили новчану честитку од 50.000 динара, а услишили смо и њену жељу и купили нова колица за бебу. Такође ту су и пригодни поклони за бебу, оне основне потребштине, а такође новогодишњи пакетић смо уручили и Михајлу“, изјавио је председник Манчић.

Манчић је још додао и то да ће мајка Слађане и Михајла, Соња Јовановић, бити корисник популационе мере која се спроводи у Општини Рума. С обзиром да није у радном односу, она има право на општинску помоћ у износу од 10.000 динара на месечном нивоу у трајању од једне године.

„Хвала Општини на поклонима, веома нам значе. Ми ћемо наставити да се боримо да нашој деци обезбедимо добар живот, да буду вредни и поштени и да имају будућност“, изјавио је Фадил Симић, поносни отац малишана.

Tagged

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *