ОТВОРЕНЕ НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ ОО СНС МАЛИ ЗВОРНИК

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Просторије Општинског одбора Српске напредне странке Мали Зворник на новој адреси, у згради Дома културе у Малом Зворнику, свечано су отворене у понедељак, 13. јануара, у присуству председника Извршног одбора СНС-а Дарка Глишића, координатора СНС-а за Мачвански и Колубарски округ Бранислава Маловића и других страначких функционера, председника и повереника општинских и градских одбора СНС-а са подручја Мачванског округа и око 300 чланова и симпатизера странке.

Обраћајући се окупљенима на овом догађају, председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић, уз честитку и жеље за добро здравље и много среће поводом новогодишњих и божићних празника, члановима странке пожелео је и то да у новој години буду кадри и спремни да одговоре будућим изазовима и задацима, а првенствено оним које доносе предстојећи избори.

Он је навео да од људи који живе у овом делу Србије на изборима очекује резултат који ће показати да све оно што је рађено у протеклом периоду јесте имало сврху и обезбедити подршку грађана за реализацију свега што је планирано у наредне четири године.

Истичући да је политика ове странке најисправнија политика и да је држави у којој живимо донела много тога доброг, Глишић је поручио да је на члановима СНС-а да међусобном слогом и одговорношћу обезбеде победу на изборима.

Он је рекао да ће предстојећа година за мачвански крај бити година значајних радова и инвестиција, као што је повезивање Лознице и Шапца брзим тракама, па самим тим и Малог Зворника, да су ту и други важни пројекти који ће се десити, због чега је, како је навео, одговорност и обавеза СНС-а већа да април дочека спремно, са јасним планом са којим ће изађи пред грађане, и да разултат на изборима буде бољи.

Глишић је оценио да Општински одбор СНС-а у Малом Зворнику сада има веома добре услове за рад у новим просторијама, које су, по његовом мишљењу, врло репрезентативне и парирају просторијама појединих градских одбора.

Коментаришући потенцијално смањење цензуса на 3 посто на предстојећим изборима, о чему Скупштина Србије треба коначно да се изјасни, председник Извршног одбора СНС-а Малозворничанима је рекао да би то евентуално, у случају да дође до смањења цензуса, значило већи број предложених листи на локалним изборима и већу конкуренцију, јер ће многи помислити да могу да прескоче цензус и буду тас на ваги, који ће сутра нешто да одлучује и да се пита.
Он је члановима поручио да је због тога веома важно да СНС на изборима освоји више од 50 посто гласова у свакој локалној заједници, како би избегла ситуацију да касније врши власт са појединцима чији је једини циљ да у политици нешто истргују.

Према његовим речима, гледано са друге стране, смањење цезуса говори о томе да Србија, као држава, јесте демократско друштво, које тежи да грађани имају што више својих, народних представника, и у локалном и у републичком парламенту, те да ће на овај начин више политичких опција добити прилику да буде заступљено у парламенту.

Он је рекао да ће СНС гледати своју политику, подсетивши да је води човек који је у протеклих 8 година, односно 6 година откако је на најодговорнијим функцијама у држави, урадио много тога за Србију и да су предстојећи избори шанса коју грађани не смеју да прокоцкају и врате се у време прича и шарених лажа, којима су их раније власти заваравале, од избора до избора.

Глишић је истакао да је у протеклом периоду урађено много тога конкретног и да на том путу, који је трасирао председседник Александар Вучић, грађани Србије треба да остану и да се боре, јер политика рада и поштења, како је навео, једина нешто доноси, а да су резултати свега осталог већ виђени у неким прошлим временима.

Он је поручио да је на грађанима избор да ли ће се вратити у та прошла времена или не, у којима је Драган Ђилас, уместо да отвара фабрике, гради путеве и подиже животни стандард становништва, на уштрб грађана Србије, подигао свој лични животни стандард и финансијски обезбедио 7 генерација своје породице, те да се за предстојеће изборе кандидовао како би обезбедио још које покољење.

На крају обраћања окупљенима на отварању страначких просторија у Малом Зворнику, председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић рекао је да све што је у Србији урађено на челу са СНС- ом не може гумицом да се избрише и да ће све што је предвиђено планом развоја од 2020. до 2025. године бити урађено, те да је за то потребна подршка грађана на предстојећим изборима, коју, како је навео, очекује од Малозворничана.

Он је рекао да верује у грађане Малог Зворника да ће бити вредни и марљиви у наредних 100 дана и да знају да ће у наредне 4 године бити онако како су гласали на изборима.

Истичући да избора неће бити на годину или две, већ да улазимо у циклус који карактерише стабилна друштва, где су избори на сваке 4 године, Глишић је излагање закључио речима да су следећи избори у Србији тек 2024. године и да је зато веома важно за кога ће грађани гласати.

Председник Општинског одбора Српске напредне странке Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је да је почаствован доласком највиших функционера странке и страначких колега из других општина и градова на отварање просторија СНС-а у Малом Зворнику, те да то много говори о подршци коју општина Мали Зворник и локални одбор СНС-а имају од највишег руководства странке.

Он је навео да су скупови као што је овај велики подстрек и ветар у леђа локалном руководству да настави одговорно да ради, да се бори и истрајава у свакодневним напорима да живот у Малом Зворнику учини квалитетнијим.

Истичући досадашње евидентне резултате и напредак на том плану, Јевтић је рекао да ће општина Мали Зворник, као и читава Србија, у складу са недавно представљеним петогодишњим планом развоја земље, у наредном периоду бити велико градилиште, те да је главни циљ локалног руководства у наредном периоду да општину из реда девастираних уведе у групу средње развијених општина.

По завршетку официјелног дела, свечаност поводом отварања нових просторија ОО СНС Мали Зворник настављена је у духу празничног расположења, заједничким коктелом за госте, уз мини ватромет, торту и друго послужење.

Izvor: Comnet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *