ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА У РУМИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Од Покрајинске владе 1.100.000 динара , стигло је у румску општинску касу  крајем децембра 2019. године, за пројекат видео надзора на једној од румских раскрсница, чија је укупна вредност 1.500.000 динара. Учешће Општине Рума је око 400.000. динара, а та средства су обезбеђена из текуће буџетске резерве. 

На одржаној седници Општинског већа у Руми, пред већницима се нашло 15 тачака дневног реда, међу којима је и предлог Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве, која је изазвала највише реакција.
За тај пројекат  потребно је и учешће Општине, а с обзиром на то да су средства стигла крајем прошле године, након већ усвојеног буџета за 2020. годину, потребна средства се обезбеђују из текуће буџетске резерве, образложила је шефица одељења за финансије Општине Рума, Маријана Колунџија.
Начелник Општинске управе, Душан Љубишић, образложио је значај пројекта постављања видео надзора на раскрсницама у Руми, те додао да се из локалне самоуправе труде да у потпуности обезбеде град на овај начин. Како каже, овај пројекат требало би да буде реализован у току ове године.

На седници Општинског већа усвојен је и предлог Закључка о преносу улагања у капитално одржавање објекта за образовање Основној школи „Јован Јовановић Змај“ Рума, Основној школи „Душан Јерковић“ Рума, затим предлог Закључка о преносу права јавне својине без накнаде ПС Рума, предлог Одлуке о суфинансирању пројеката из буџета општине Рума ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2020. години, неколико сагласности за план јавних набавки, предлог Закључка о давању сагласности на Годишњи програм уређења, одржавања и заштите јавних зелених површина на подручју насеља Рума, а усвојена је и Иницијатива о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину Општине Рума.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *