ЈАРКОВАЧКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ – ПОБЕДНИК ЛУКА ШКРБИЋ, ЧЕТРНАЕСТОГОДИШЊИ УЧЕНИК ИЗ ИНЂИЈЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Данима су трајале припреме на Јарковачком језеру како би 49 пливача узело учешће у пливању за Часни крст на Богојављење. Трећу годину заредом Црквена општина Љуково заједно са Општином Инђија организовала је поменуто такмичење а међу учесницима ове године било је седам ученика, два такмичара из Чешке и по други пут, учешће је узео председник општине Инђија, Владимир Гак.

Након црквеног обреда са плаже Јарковачког језера запливали су овогодишњи учесници а први међу њима био је, уједно и један од најмлађих такмичара 14- годишњи Лука Шкрбић из Инђије, којег су бодрили такмичари али и велики број оних који су дошли како би испратили овај догађај.

Лука је за „М новине“ истакао да је хтео и прошле године да се пријави али да се ипак уз подршку родитеља тек ове године придружио такмичарима на Јарковачком језеру.

-Јако сам срећан што сам први стигао до Часног крста. Било је хладно али сам желео да учествујем и да први стигнем, а жеља ми се остварила- рекао је 14-годишњи Лука, ученик инђијске Гимназије.

Пливачима се и ове године придружио председник општине Инђија Владимир Гак. Како је истакао, и ове године учествовао је са члановима његовог Кабинета.

-Велико је узбуђење и помешане су емоције када сте део једног оваквог догађаја. Позивам сваког да се одважи и да следеће године, ако му здравље дозвољава, учествује у пливању за Часни крст- рекао је Гак и додао:

-Трећу годину организујемо пливање за Часни крст, све је већи број такмичара и све више људи који посматрају овај догађај. Посебно сам поносан на најмлађе такмичаре јер није лако пливати у хладној води и на минусу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *