25 НОВИХ АУТОБУСКИХ СТАЈАЛИШТА У РУМСКОЈ ОПШТИНИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Општина Рума привела је крају акцију постављања 25 нових аутобуских стајалишта. Пројектом „Партиципативног буџетирања“ обухваћено је осам сеоских месних заједница где је постављено 21 аутобуско стајалиште, док су четири постављена у самом граду.

Међу 8 села румске општине у којима су постављена нова аутобуска стајалишта, са клупама и новим кантама за смеђе, нашао се и Кленак, чији су мештани веома задовољни свим већ урађеним пословима, који улепшавају њихово село.

Пристојнији услови за све путнике који чекају превоз, аутобус или такси, омогућени су и становницима Платичева, где су у центру тог села поставњена два стајалишта, док је на главном прометном путу своје место пронашло једно ново стајалиште, са клупом и прикладном кантом за одлагање смећа.

За овај посао из буџета је издвојено је близу 10 милиона динара. Сама цена стајалишта је омогућила да са првобитно планираних 12 стајалишта, ипак буде реализована поставка укупно 25. Сва стајалишта су уређена на сличан начин, након поставке саме конструкције, уследило је и постављање клупица, жардињера и канти за смеће, а управо те финалне радове, данас је у Стејановцима обишао начелник градске Управе, Душан Љубишић.

Љубишић је подсетио на то да је чак 36,5 милиона динара опредељено у овој години за пројекте које су грађани изгласали кроз „Партиципативно буџетирање“, те да је за пешачко-бициклистичку стазу која ће повезати Доње Петровци и Путинце обезбеђено 20 милиона динара.

Нова аутобуска стајалишта су добили: Краљевци, Добринци, Жарковац, Доњи Петровци, Стејановци, Платичево, Хртковци, Кленак и Рума.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *