У ОВОЈ ГОДИНИ ЗАВРШЕТАК РАДОВА У НОЋАЈУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У току ове године очекује се завршетак радова на изградњи водоводне мреже у Ноћају. То је  највећи инвестициони подухват у протеклих неколико година када је реч о проширењу водоводне мреже на територији општине Сремска Митровица. Тако ће бити заокружен систем јавног водоснабдевања у мачванском делу општине. 

Изградња водоводне мреже почела је крајем 2015. године и одвијала се фазно. Од планираних 11 км, до сада је постављан цевовод у  дужини око 10 километра. Реализација овог пројекта биће завршена радовима у једном краку Улице Саве Сретеновића (300 м) и у Улици Милорада Јеликића (700 м). Упоредо са изградњом дистрибутивне мреже раде се и прикључења потрошача.

До сада је примљено око 200 захтева , а прикључено је око 175 домаћинстава и у наредном периоду ће тај посао бити  настављен. Комплетна цена прикључења на водоводну мрежу је од 25 до 30 хиљада динара. Сви заинтересовани за прикључење потребну документацију могу да поднесу у Пројектни биро ЈКП „Водовод”.

Мештани Ноћаја водом за пиће снабдевали су се путем артеских чесми, а у домаћинствима су користили копане бунаре и хидрофоре. Изградњом водовода  они сада користе здравствено исправну воду за пиће, односно водом се снабдевају на безбедан и организован начин. Вода која кроз јавни систем водоснабдевања стиже у Ноћај хигијенски и бактериолошки је исправна, по свим прописаним параметрима,. 

Подсећамо, вредност радова је око 8 милиона динара. Пројекат финансира Град Сремска Митровица средствима које обезбеђује Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду у износу око 6 милиона динара, а за које је Град конкурисао у претходном периоду. Део радова финансира и ЈКП „Водовод“ из сопствених средстава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *