ПАВИЋЕВИЋ: ИНСТИТУЦИЈЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПОСТОЈЕ И ПОСТОЈАЋЕ НА КиМ

АКТУЕЛНОСТИ

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, Дејан Павићевић, посетио је привремени орган Клина у Видању и разговарао са представницима власти и директорима установа које функционишу у систему Републике Србије о проблемима Срба у 14 повратничких села .

Павићевић је у Видањи посетио породицу Вулићевић, којој је недавно уручена пољопривредна механизација. Три генерације ове повратничке фамилиеј годинама се успешно баве пољопривредом, сточарством и воћарством захваљујући подстицајним средствима Владе Републике Србије.

У истом селу уручио је трактор , који ће заједно користити две повратничке породице Шарковић и Микић.

„Ово је само још једна донација за породице које обрађују осам и више хектара земље“, рекао је Павићевић.

Током посете општини Клина, Павићевић је посетио и истурено одељење ОШ“ Радош Тошић“ које броји 8 ученика, као и здравствену амбуланту Исток у Видању.

„Већ следеће недеље обећавам да ће ова амбуланта бити опремљена и да више неће Срби имати проблема у пружању здравствене неге. Оно штоје главна мисија како помоћи обичном човеку . Трудимо се да обезбедимо један нормалан живот . Институције Владе Републике Србије постоје и постојаће овде и једини наш циљ јесте помоћ и борба за обичног човека“, рекао је Павићевић.
Председник Привременог органа општине Клина, Божидар Шарчевић, истакао је да је било много проблема, али да се они полако решавају захваљујући држави Србији.

И у наредном периоду Влада Републике Србије наставиће да помаже Србе у повратничким местима на КиМ. У општини Клина од 2004.године до данас вратило се у 14 села укупно 140 породица са децом.

Извор: Радио телевизија „Грачаница“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *