СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У РУМИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Свечани програм Светосавске академије одржан је у Великој дворани Културног центра „Брана Црнчевић“. Ученици Средње техничке школе „Миленко Брзак Уча“, која је била домаћин овогодишње академије, припремили су пригодан програм, а на бини су им се прикључили и чланови Српског певачког друштва у Руми и Црквеног хора „Вера“.

Председник Скупштине Општине Рума, Стеван Ковачевић, истакао је да ће нове клупе, учионице и нова наставна средства добити потпун смисао, само уколико наше школе из године у годину буду пуније.

Катарина Дупор, Урош Курјега, Елена Џамбас, Јована Врањешевић, Сања Божић, Бранка Тркуља, Милица Ороз, Павле Стојанац, Данијела Такач, Теодора Шкаро, Андреј Петровић, Милица Вујић, Огњен Ћирић, Алекса Ненадић и Јелена Ђикић својим радом, трудом и залагањем, заслужили су да буду привилеговани добитници овогодишњих Светосавских повеља.

О Светосављу је у име Српске православне цркве говорио свештеник Бранислав Мишковић, старешина Храма Сабора српских светитеља у Руми. Он је нагласио да је српски народ од момента упокојења Светог Саве до данас неговао неугасиви пламен Светосавља, и да тако мора бити и у будућности.

Весна Илић, директорка СТШ „Миленко Брзак Уча“ Рума у свом обраћању истакла је своју захвалност и задовољство што је њена школа, баш ове године домаћин светосавске академије.

Свој допринос свакој Светосавској академији даје и Хуманитарни фонд „Јасмина Милошевић“ из Руме који ове године обележава десет година рада. У претходним годинама награђивани су најбољи литерални радови ученика са територије румске општине, а ове јубиларне, уместо уручивања награда ученицима, штампана је књига „Ризница речи“ са досадашњим награђеним радовима, а два лаптоп рачунара поклоњена су школама ОШ „Змај Јова Јовановић“ и ССШ „Бранко Радичевић“, које су највише радова слали на конкурсе Фонда. Поклон књиге уручене су и заменици председника Општине Рума, Марији Стојчевић и председнику Скупштине Општине Рума, Стевану Ковачевићу, за деценијску подршку Општине Рума раду Хуманитарног фонда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *