ЗАВРШЕН ДРУГИ КРУГ ЛИЦИТАЦИЈЕ ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ У ИРИГУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО ПОЉОПРИВРЕДА

У Општини Ириг завршен је други круг лицитације за давање у закуп земљишта у државној својини. Пољопривредницима је било на располагању нешто више од 550 хектара обрадивих површина, а цене закупа кретале су се од  нешто више од 3 хиљаде динара у катастарској општини Гргетег, до чак близу 59 хиљада динара у Крушедол Прњавору. У овом кругу иришки пољопривредници су закупили 249 хектара док је нешто више од 300 хектара остало без закупца.

Крајем протекле недеље иришки пољопривердници су имали прилику да лицитирају за више од 550 хектара обрадивих површина у тој сремској општини. Закупци су покушавали да понуђено земљиште закупе по почетним ценама што је и најприхватљивије. Неки су то и успели, попут Илије Богојевића, пољопривредника из Ирига, који каже да је закупио земљиште по почетној цени на период од 10 година.

У другом кругу лицитације предмет су била  302 јавна надметања, а земљиште је закупљено по основу 47. Близу 19 хектара дато је у закуп на 40 година, а нешто више од 22 закупљено је на 30 година. Свему овоме додајмо и податак да је у оквиру другог круга од понудјених несто више од 550 хекатара закупљено 249, док је близу 300 хектара остало без закупца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *