ЗБОГ ГРИПА ЗАБРАЊЕНЕ ПОСЕТЕ У МИТРОВАЧКОЈ БОЛНИЦИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Током 18. недеље надзора над грипом у Војводини је регистровано погоршање епидемиолошке ситуације у вези са сезонским грипом, а степен активности вируса прешао је праг средњег интензитета.

Због тога је Покрајински секретаријат за здравство препоручио руководству свих здравствених установа за стационарно лечење на територији АП Војводине примену мера забране или ограничења посета пацијентима и та мера биће на снази док не дође до пада стопе оболевања од грипа, као и интензитета активности вируса, на низак ниво.

У складу са тренутном епидемилошком ситуацијом на вирус  грипа у земљи, а по одлуци Комисије за болничке инфекције и у складу са препоруком Института за јавно здравље АП Војводине, у Општој болници Сремска Митровица, забрањене су посете, до даљњег.

У уторак, 11. фебруара, Покрајински секретаријат за здравство извршиће са Институтом за јавно здравље Војводине нову процену ситуације на територији АП Војводине. Уколико тренд инциденције и интензитет активности вируса наставе да расту, биће размотрене додатне мере контроле негативних последица грипа, укључујући и предлог надлежним институцијама за евентуално привремено распуштање школских и предшколских колектива на неколико дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *