ВУЧЕВИЋ: ПОЈЕДИНИ ФУНКЦИОНЕРИ СТРАНКЕ МИСЛЕ ДА ЈЕ ВУЧИЋ ТУ ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊИМА

АКТУЕЛНОСТИ

„Ми некад занемарујемо реалност и онда је неопходно да чујемо људе који дођу у нашу државу који нам кажу какве промене они виде. У том контексту је и изјава министра одбране Руске Федерације Сергеја Шојгуа који је рекао да треба да водимо рачуна да не останемо без Вучића јер таквог нећемо имати без било каквог дипломатског увијања“, рекао је потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

  • Мислим да је огромна већина чланства апсолутно тога свесна. Сада, да ли су сви функционери странке тога свесни, то је друго питање. Вероватно има функционера и у СНС који мисле да је Вучић ту захваљујући њима, а не да су они нешто постигли , пре свега, захваљујући подршци коју има Александар Вучић у народу, што је реалност. У крајњем случају, свако може да изађе на изборе па да провери колико је популаран и да види како би га, рецимо, комшулук оценио за почетак, или да провери како стоји у свом месном или општинском одбору у странци. Зато немам дилему да је готово целокупно чланство тога свесно, а вероватно пар појединаца који су много тога добили од странке и пре свега од Вучића, можда мисле да и није баш тако. Вероватно мисле да је њихова улога много већа него што реално јесте, при том не умањеујем резултате и других људи у странци, наравно да они постоје, ово није трсанка од једног човека, али странка има свог лидера. И то је нормално, и у САД и у Русији и у Француској, Немачкој. То само код нас покушава да се прикаже да је то нешто у сукобу са питањм демократије. Па шта је домкратскије од тога да вас изабере 56% грађана на директним изборима! – истиче Вучевић.

Коментаришући смањење цензуса са пет на три одсто, Вучевић каже да није био претерано срећан, али да разуме напоре које СНС чини да се стање у друштву још више упристоји и да се дијалог врати у парлемент, уместо да се води на трговима и улицама.

  • СНС губи овим цензусом у броју мандата, али Србија добија. Ако СНС не буде имао надполовину већину, мислим да постоји могућност да се и наши садашњи коалициони партнери са неким другима уједине и направе неку другу владу. Питање је шта би то онда значило за цеу Србију. Упоредите Србију до 2012. и наовамо, па ћете видети – сматра Вучевић.

Одговарајући на питање да ли постоји завера унутар СНС против Вучића, Вучевић то негира, али прецизира да „постоје људи у СНС који су се уморили, изгубили ентизујазам им остали без оне енергије коју се имали раније“.

  • Можда више ни не верују у сопствену спорсобност да остваре оно што се очекује, а постоји једна убедљива мањина људи који су на вишим положајима у странци и извршној власти који мисле да су они мног допринели и да су они заслужнији можда и од Вучића. Али, пред нама је једно освежавање странке. Видећете на републичкој, покрајинској и локалним листама када будемо објавили. Имаћемо много угледних људи из лоаклних средина на листама и много младих. То ћете видети већ за десетак дана, а кулминација ће бити на Видовдан на конгресу странке и када се буде бирало роководство странке, односно органи, видећете колико ћете бити нових људи.

Он се осврнуо и на ситуацију у Новом Саду коју је оценио као далеко бољу него што је била пре десет година када је преузео вођење града.

  • Резултати су видљиви, а остварен је напредак који је конкретизован резултатима видиљвим у свакодневном животу људи. Људи су то осетили кроз директну подршку, пре свега породице са децом јер се од 1.1.2020. вртићи у Ноовм Саду не плаћају, сви ђаци прваци су добили бесплатне уџбенике. Данас је Нови Сад свакако много видљивији и на мапи Србије и Европе. Од 2015. почели смо да доводимо нове фабрике после 3,4 деценије и почели да подижемо квалитет инветиција. Свакако најупечатљивија инвестиција за ових осам година је Жежељев мост, јер мостови су ту да спајају људе, а у Новом Саду је та симболика мостова још израженија јер смо током Нато агресије 1999. изгубили сва три моста. Данас радимо и на пројектима нових мостова – каже Вучевић и додаје даће се улагање у велике инфраструктуне пројекте наставити и током 2020. године.

Вучевић је прокоменарисао и документарни филм „Владалац“ који је пре неколико дана емитовала ТВ Н1, који се бави ликом и делом Александра Вучића.

  • Одгледао сам први део филма „Владалац“ и једино могу да кажем „мржња, мржња, мржња“. Та мржња је настала из њихове велике фрустрираности сопственом несособношћу. Више је него јасно да је филм настао са јасним циљем да се појача камапња против Вучића пред изборе. Чуо сам да је у тих око 180 минута име Александра Вучића изговорено око 400 и нешто пута, сваки пут у негативном контексту – истиче он.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *