НОВИ КАПИТАЛНИ ПРОЈЕКТИ РУМСКЕ ОПШТИНЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Први велики инфраструктурни пројекат који очекује румску општину у текућој години јесте изградња котларнице у насељу „Солидарност“ за коју је заказано отварање тендера 13. марта. То је само једна у низу капиталних инвестиција које предстоје, а чија укупна вредност прелази чак 470 милиона динара.

Председник румске општине Слађан Манчић, изјавио је да се новим котларницама  показује спремност Општине да  помогне јавном предузећу „Стамбено“ из Руме да консолидује пословање, да грађанима пружи квалитетнију услугу, али и да мазут замени економски исплатљивијим и еколошки прихватљивијим природним гасом.

„За пројекат изградње нове котларнице на гас обезбедили смо 120 милиона динара, а сва средства су из буџета Општине Рума, баш као што је то био случај и са котларницом на Тиволу. У овом моменту то је за нашу општину један од приоритетних, капиталних пројекат, јер је систем даљинског система грејања неопходно модернизовати“, рекао је Манчић.

Најављена је комплетна реконструкција улица 15. август и 15. мај у Руми. Тендер за њихову реконструкцију биће завшен 16. марта. Општина Рума је и за овај пројекат издвојила 120 милиона динара сопствених средстава, а Покрајина ће преко Управе за капитална улагања АПВ овај пројекат суфинансирати са 200 милиона динара.

У првој половини године биће окончан и још један битан пројекат локалне самоуправе, а то је набавка бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у румској општини. За овај пројекат општина је издвојила преко 30 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *