ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОГРАМА СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У РУМИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

На основу Локалног акционог плана запошљавања за 2020. годину Општина Рума је расписала Јавни позив за реализацију програма стручне праксе.

Програм стручне праксе подразумева стручно оспособљавање незапосленог за самосталан рад у струци за коју је стечено одговарајуће образовање – квалификација, ради обављања приправничког стажа, односно стицања услова за полагање стручног испита, када је то законом, односно правилником предвиђено као посебан услов за самосталан рад у струци. Програм се реализује без заснивања радног односа.

Општина Рума кроз програм стручне праксе финансира, најдуже 12 месеци, незапослена лица која се први пут стручно оспособљавају за занимање за које су стекла одређену врсту и ниво образовања или која су се стручно оспособљавала краће од времена потребног за полагање стручног испита. Право учешћа на Јавном позиву има послодавац из приватног и јавног сектора под условима предвиђеним Јавним позивом. Јавни позив је отворен од дана објављивања, а најдуже до утрошка расположивих средстава издвојених за ову намену.

Све додатне информације могу се добити у Одељењу за финансије, привреду и пољопривреду Општинске управе општине Рума на број телефона 022-478-712 локал 109 и у Националној служби за запошљавање Сремска Митровица на број телефона 022-638-824.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *