ЈКП ТОПЛИФИКАЦИЈА УЛАЖЕ 36 МИЛИОНА ДИНАРА У ДАЉИНСКО ГРЕЈАЊЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Грејна сезона у Сремској Митровици протиче по плану, без већих проблема. Како наводи директор ЈКП Топлификација Славко Сладојевић, било је неколико притужби грађана на температуре у становима.

“ Наша мерења показују да се температуре у становима крећу између 21 и 23 степена, иако је градском одлуком регулисано да температура треба да буде 20, плус или минус два степена. Ми смо се држали те горње границе“, објашњава Сладојевић.

Акценат у 2020. години стављен је на замену топловодне мреже, с обзиром на то да је топловод стар преко 30 година. У питању је око 50 километара мреже која се налази испод земље. 

„Акценат ћемо ставити на замену магистралног топловода и то у делу депоније код теретног моста, ка Мачванској Митровици. Ту ћемо мењати 160 метара топловода ФИ 400. Предвиђено је да се уради замена једног дела топловода у Насељу  Орао и прикључак за нову зграду школе „Јован Поповић“. Можда ћемо морати да мењамо и једну трасу топловода у Насељу Стари мост. Предвиђемо је да се акценат стави и на завршетак аутоматизације још неких подстаница. Када се стекну услови да пређемо на наплату по потрошњи, топловод у којем се налази 2.000 кубика воде би нам служио као акумулатор топле воде. То значи да корисници у сваком моменту могли да користе топлу воду. Сада је могу користити само докле траје грејни дан“, изјавио је Сладојевић.  

Из ЈКП Топлификација Сремска Митровица најављују да је планом и програмом пословања предвиђено да се за све ове инвестиције издвоји 36 милиона динара сопствених средстава. 

Очекивања су да ће у овој години, с обзиром на захтеве које добијају од инвеститора, повећати грејну квадратуру за преко 15.000 квадрата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *