ЛАЗАР ГОЈКОВИЋ ПРВИ НА ЛИСТИ СНС-А ЗА ВАЉЕВО: „ТРУДИЋУ СЕ ДА МОТИВИШЕМ МЛАДЕ ЉУДЕ ДА ОСТАНУ У СВОМ ГРАДУ!“

АКТУЕЛНОСТИ

Лазар Гојковић, налази се као први на листи Српске напредне странке за град Ваљево.
 Са њим смо разговарали о плановима које жели да спроведе у овом граду, као и томе шта га је као једног младог човека мотивисало да се као нестраначка личност прикључи СНС-у и буде носилац листе те странке.
 
Једногласно сте на ГрО Ваљево изабрани за носиоца листе за предстојеће локалне изборе. Као нестраначка личност, пре свега млад и перспективан човек, шта је то што Вас је мотивисало да се активно укључите у друштвено-политички живот Ваљева?

  • Пре свега морам да кажем да ми је велика част и задовољство да будем носилац листе Српске напредне странке на локалним изборима у Ваљеву и велико хвала председнику странке Александру Вучићу и извршном одбору на указаном поверењу. Мене Ваљево препознаје прво кроз кошарку. Између осталог сам последњих година директор кампа „Милош Теодосић“ и цео свој живот сам провео у кошарци. У политику сам решио да уђем јер осећам одговорност према свом граду, према грађанима Ваљева, према младим људима и пре свега према нашој деци. То ми је дало мотив да се укључим у друштвено-политички живот града и да дам свој максимум да га унапредим. Кроз кошарку сам научио да пружим и више од 100 одсто својих могућности, да постигнем неки резултат и сада то желим да пренесем на ову другу сферу живота и урадним више корисних ствари за моје Ваљево и све његове грађане.

Досадашњи резултати говоре да је у Ваљеву у протеклом периоду доста тога урађено. Шта је то што бисте издвојили као кључно?

  • У претходном периоду завршена је Основна школа „Милован Глишић“ скоро две деценије од почетка радова. Завршен је пројекат индустријске зоне, експроприација и прилазне саобраћајнице. Урађено је негде око 70 километара сеоских путева, око 106 километара водоводне мреже. Завршена је прва фаза реконструкције канализације на планини Дивчибаре која се крупним корацима враћају на туристичку карту Србије. Такође, урађена је регулација водотока реке Колубаре кроз центар града и реке Обнице где су урађена и два моста која су уништена током поплава.

Уколико освојите мандат и постанете нови градоначелник Ваљева, шта је то што можете понудити својим суграђанима и на чему ћете највише радити?

  • То је повезивање града са Коридором 11, односно изградња брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац. Затим, изградња улице у индустријској односно привредној зони и то је предуслов за довођење једног новог и озбиљног инвеститора и отварање нових радних места што је грађанима Ваљева преко потребно. Оно на чему ћу радити је завршетак изградње геронтолошког центра у Ваљеву, реконструкција шест објеката ваљевске болнице, реконструкција Дома здравља и зграде Стоматологије. Потребно је урадити реконструкцију централне градске улице Вука Караџића. Такође, оно што је јако битно је гасификација колубарског округа, а посебно Ваљева, јер је аерозагађење једно од кључних проблема Ваљева и тиме би се наравно уз помоћ Републике решио тај проблем. Јако битно за Ваљево и Ваљевце је да се Република укључи и да се овај проблем у великој мери реши. За град и грађане је јако битно отварање Дома војске и стављање у функцију града. Радили бисмо на томе и то би значило да ће Ваљево добити један мултимедијални културни центар који би био на отворено-затвореном простору и наравно био би вишенаменски. Потребно је решити проблем паркинг места изградњом бар две, вишеетажне гараже. Такође, битно је урадити реконструкцију Петничке пећине која би привукла нове туристе. Велики туристички потенцијал су Дивчибаре.

Имате ли план за даљи развој ове туристичке дестинације?

  • Споменуо сам већ да се Дивчибаре враћају на туристичку мапу Србије. Био сам укључен у изградњу комплекса са Теодосићима, тако да сам доста времена провео тамо и увидео проблеме и потребе мештана овог дела. Оно што је јако битно јесте да треба радити још на крупним инфраструктурним стварима. Потребно је направити путну инфраструктуру до самих Дивчибара. Радити на изградњи нове канализације, довођење воде из две бушотине у нов резервоар и дуплирање капацитета што се тиче водоводне мреже. Затим изградња канализационе мреже са главним колектором, постројење за пречишћавање отпадних вода, базне станице су већ урађене, изградња нове трафостанице. Потребно је унапредити спортско рекреативни садржај, тако да ће у наредном периоду бити изграђена два фудбалска терена, и треба уредити центар Дивчибара.

На иницијативу града Ваљева, Дивчибаре су уврштене у радну групу Владе Србије за проглашење туристичког простора. Мислите ли да ћете својом енергијом и бројним плановима и пројектима које сте навели, мотивисати младе људе да остану у Ваљеву?

  • Одлазак људи је проблем Ваљева као и многих других градова у Србији. Потребно нам је отварање нових радних места, те се надам да ћемо довођењем неког већег инвеститора успети и тиме да задржимо људе. Заиста ћу се трудити да својом енергијом реализујем што више ових започетих и планираних ствари и да тиме мотивишем младе људе да остану у свом граду и да следе мој пример и да својим залагањем наставе оно сто је започето.

Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *