СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Јуче је потписан уговор о додели 6,71 милиона динара Општини Ириг од Кабинета без портфеља за демографију и популациону политику проф. др Славице Ђукић-Дејановић, за суфинансирање мера популационе политике.
Општина Ириг је добила средства за реконструкцију дечјег игралишта у вртићу „Вила“ у Врднику, за финансирање продуженог боравка у вртићу „Чаролија“ у Иригу, успостављање сервисне активности намењене породицама са двоје и више деце такозваног „кућног асистента“ и за организовање едукације из области демографије и популационе политике са посебним освртом на укључивање старије популације. Општина Ириг се нашла међу 88 градова и општина чији пројекти су прихваћени на јавном позиву за које је Кабинет министра без портфеља за демографију и популациону политику определио укупно 650 милиона динара.

А оквиру истог јавног позива и мере Усклађивања рада и родитељства, пећиначкој локалној самоуправи одобрена су бесповратна средства за набавку возила за превоз деце и младих са посебним потребама у износу од 3.825.000 динара, док ће Општина Пећинци из буџета обезбедити додатних 675.000 динара. У име Општине Пећинци уговор је потписао председник Жељко Трбовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *