СКАНДАЛ У ШАПЦУ! ГИК ПРИХВАТИО ЛИСТУ СНС, ПА СЕ ПОСЛЕ НЕКОЛИКО МИНУТА ПРЕДОМИСЛИО! ТАКО ИЗГЛЕДА ЗЕЛЕНОВИЋЕВА ДЕМОКРАТИЈА

АКТУЕЛНОСТИ

Да ће предстојећи избори у Шапцу бити пуни тензија захваљујући актуелном градоначелнику Небојши Зеленовићу, сведочи чињеница да је Градска изборна комисија Шабац, кршећи све законске процедуре, одбила листу Српске напредне странке „ Александар Вучић-за нашу децу“

Да је Зеленовић спреман да брани фотељу по сваку цену јасно је од првог дана, још кад је издао своје коалиционе партнере и направио невероватан заокрет од става да бојкотује изборе до изласка на исте. Ипак, чињеница да ће преко својих људи у Градској изборној комисији покушати да спречи напредњаке да учествују на изборима у Шапцу, високо је подигла лествицу Зеленовићевог бешчашћа. Наиме, Градска изборна комисија у Шапцу, синоћ је у кратком периоду донела две потпуно опречне одлуке.

Прво је констатовала да је предата комплетна документација, а затим одбила листу „ Александар Вучић- за нашу децу“, због чега ће се Српска напредна странка обратити Управном суду. Како сазнајемо, у записнику, који је сачињен приликом предаје листе  констатује се  да је „ од овлашћених представника листе примљена и заведена сва потребна и прописана документација.“

Упркос овој јасној констатацији  чланица комисије из странке Небојше Зеленовића, Валентина Ловрин Јевтић накнадно је тражила  допуну материјала. Пошто се страначки повереник СНСа због тога вратио и доказао да је документација комплетна, Јевтићева је уз помоћ, председника Градске изборне комисије, такође Зеленовићевог човека, Будимира Павловића издејствовала одбијање листе.

Из извора блиских комисији сазнајемо да је овде по свему судећи унапред припремљен план Небојше Зеленовића да се по сваку цену онемогући проглашење листе Српске напредне странке и њено прво место на гласачком листићу. На снимку са предаје листе, уочљиво је и симптоматично да Зеленовићева сарадница, иначе током седнице уопште не прати шта се дешава у сали, већ непрестано куца поруке на мобилном телефону.

Осим што је непристојно, ово понашање, које траје током целе седнице, отвара и питање шта је то Валентини Ловрин Јевтић занимљивије од онога због чега је ту. Питање је још занимљивије, јер завршетак њене преписке коинцидира са изненадним предлогом о допуни документације за коју је већ констатовано да је комплетна. Је ли могуће да је Валентина Ловрин Јевтић добила налог да по сваку цену и без обзира на све обори листу Српске напредне странке?

Је ли могуће да је Небојша Зеленовић спреман да брани фотељу градоначелника упркос свему, па и упркос јасно дефинисаним законским процедурама? И на крају, да ли је могуће да је своје људе у Градској изборној комисији натерао на изигравање закона само да би његова листа била проглашена пре листе Српске напредне странке, која је предала листу одмах по расписивању избора? Можда, али у свему томе превидео је чињеницу да Српска напредна странка не побеђује зато што је прва на листи, већ зато што има највећу подршку грађана и није јој проблем да у кратком року сакупи потписа и више него што је потребно.

За разлику од Зеленовића, који не може да скупи ни трећину потребних потписа и који у одсуству грађана који би га подржали мора да смишља разне сплетке и злоупотребљава институције као што је Градска изборна комисија Шабац.

Извор: Информер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *