ФИНАНСИЈСКИ ПОДСТИЦАЈ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО ПОЉОПРИВРЕДА

Пољопривредници на подручју града Сремска Митровица и ове године могу рачунати на помоћ тамошње Агенције за рурални развој, кроз значајну финансијску помоћ из локалног буџета. За неколико конкурсних линија опредељено је 7 милиона динара. Оно што је сада актуелно је расподлеа средстава за сеоска туристичка домаћинства за шта је опредељен милион динара.

За лица која се баве сеоским туризмом на подручју града Сремска Митровица актуелан је  конкурс за доделу средстава у области маркетинга. С обзиром на то да сличан конкурс не постоји ни на покрајинском ни на републичком нивоу, очекује се  велико интересовање за овај конкурс  за који је опредељен милион динара.

Имајући у виду чињеницу колико је осигурање усева важно, у Сремској Митровици ће ове године бити обезбедјени подстицаји за управљање ризицима премије осигурања ратарских, повртарских, воћарских култура и винове лозе, али и уматичених животиња. Максимални износ средстава за субвенционисање дела плаћене премије осигурања пољопривреде по једној пријави износиће 20.000 динара, а укупно је за ову намену предвиђено 5.000.000 динара.

Из агенције подсећају и на програм за субвенционисање камате на кредите намењене развоју привредних субјеката у Сремској  Митровици. Средства из овог програма намењена су за субвенционисање камате на кредите за набавку обртних средстава и за финансирање текуће ликвидности за микоро и мала правна лица и предузетнике који се баве пољопривредно-прехрамбеном производњом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *