ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА У РУМИ: НАЈАВЉЕНА ИЗГРАДЊА РЕЗЕРВОАРА ЗА СКЛАДИШТЕЊЕ ПИТКЕ ВОДЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Данас је у Руми заседало Општинско веће. На дневном реду  нашло се укупно осам тачака, које су у надлежности већа и за које није потребно разматрање од стране Скупштине општине Рума. Већници су између осталог, усвојили предлог одлуке о приступању реализацији пројекта изградње резервоара за складиштење питке воде капацитета од 570 м3, на локацији изворишта Борковац. Поред тога, расправљало се и о изменама и допунама правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Општинској управи и општинском правобранилаштву, а одобрено је и четири захтева за помоћ грађанима у укупном износу од 240.000 динара.

У образложењу пројекта за изградњу новог резервоара за питку воду, на данашњој седници већа наводи се да на Борковцу трентно постоји 4 резервоара који дневно прикупе до 2500 м3 воде. До 2006. године било их је пет, али се због старости и лошег материјала од кога је био изграђен 5. резервоар у потпуности распао и од тада постоји стална потреба за изградњом новог, којим ће се постићи континуирано и стабилно снабдевање грађана Руме и Ирига водом. Како је истакао директор ЈП “Водовод” Рума, предности новог резервоара биће нарочито видљиве у току летњег периода кад је потражња за водом повећана.

Слободан Станић, директор  ЈП „Водовод“ је изјавио да се нада да ће овај пројекат бити завршен до лета, а да ће се са релизацијом почети одмах пошто се одобре средства од покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство као и од општине Рума. Укупна вредност пројекта са ПДВ-ом износи нешто преко 15 милиона динара, од чега ће оптштина издвојити 3, покрајински секретаријат 10, а ЈП “Водовод” ће покрити трошкове пдв-а и трошкове пројектовања.

На одржаној седници општинског Већа, усвојен је правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у општинској управи и општинском правобраилаштву општине Рума.

Све ставке дненог реда седнице одржане у градској кући у Руми једногласно су усвојене од стране већника оштине Рума, те је тако усвојено и одобрено и 4 захтева за помоћ грађанима са територије општине. Износ издвојен за ову намену је 240.000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *