ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ – ДИСЦИПЛИНА И ЗАБАВА НА ЈЕДНОМ МЕСТУ

Некатегоризовано

Данас је у просторијама Дома пензионара у Руми, одржано Општинско екипно такмичење у шаху. На турниру су учествовале екипе из  5 основних школа са територије Општине Рума, а овогодишњи домаћин такмичења била је ОШ „Небојша Јерковић“ из Буђановаца. Пехар и медаље за освојено прво место добила је екипа ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Путинаца, другопласирана екипа су основци из ОШ „Небојша Јерковић“ из Буђановаца, а треће место је припало екипи из ОШ „Душан Јерковић“ из Руме.

У организацији Министарства просвете и Шаховског савеза Србије, у Руми је јубиларни 5. пут одржано такмичење у шаху, на општинском нивоу, за основне школе. Како је данашње такмичење било екипно, свака од 5 пријављених школа наступила је са по 6 такмичара и 3 резерве.

Како истиче координатор овог шаховског такмичења, Драгиша Јакић, интересовање деце за шах је веома велико, што је нарочито позитивно, јер шах као дисциплина, осим забаве и игре, има и позитивне утицаје на оне који се њиме баве. Да је шах користан потврдили су и основци који су се такмичили у овој дисциплини. Они тврде да им је бављење шахом поред разоноде, помогло и приликом учења свих других предмета у школи. Наставник Мирко Лукић, који у ОШ „Небојша Јерковић“ у Буђановцима одржава секцију шаха, истакао је да је заинтересованост ђака за шах веома велика, те да је и сам изенадјен њиховим вештинама.

Најбољима са данашњег такмичења, додељене су награде, пехари и медаље за три првопласиране екипе, и дипломе за све такмичере који су показали таленат и свој спортски дух. Након општинског такмичења, најбоља три тима настављају своју борбу на окружном такмичењу које ће се одржати у Сремској Митровици, а тамо ће се борити за одлазак на републичко такмичење у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *