ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДИ У РУМСКОЈ ОПШТИНИ

ПОЉОПРИВРЕДА

Општина Рума добила је сагласност Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде на Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у овој години. Програмом су дефинисане две мере и то мере кредитне подршке и мере руралног развоја. У оквиру тих мера планиран је и наставак комасације у Вогњу.

За подршку пољопривредној производњи из општинског буџета у Руми у оквиру кредитне и подршке рурално развоју обезбедјено 20.8 милиона динара. Програм мера подршке подржало је и ресорно министарство тако да је за субвенционисање  камате на кредите  обезбедјено пет милиона динара.

Пољопривредници на подручју општине Рума који имају регистровано газдинство   сада могу да рачунају и на субвенције осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња. Поред тога планирана си у средства за атарске путеве, анализу земљишта, комасацију.

На ове мере пољопривредници у Општини Рума су већ навикли посто се спроводе последњих неколико година. До сада је било великог интересовања, па је за очекивати да ће сва планирана овогодишња средства из ових мера бити веома брзо распоређена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *