ЗЕЛЕНОВИЋЕВИ ЉУДИ ПОМОГЛИ ДА СЕ ОДБИЈЕ ВУЧИЋЕВА ЛИСТА У ШАПЦУ: СНС ОДЛУЧИО ДА ПРАВДУ ПОТРАЖИ ПРЕД СУДОМ!

АКТУЕЛНОСТИ

Пошто је мимо свих правила и законских процедура Градска изборна комисија Шабац, захваљујући људима Небојше Зеленовића, донела решење о одбијању листе „Александар Вучић- за нашу децу“, Градски одбор Српске напредне странке је штитећи закон и вољу грађана одлучио да правду потражи пред судом.

Пре свега, због одбијања листе уложена је жалба Управном суду, од кога српски напредњаци, како кажу, очекују праведну одлуку у законском року. Осим тога, како сазнајемо, поднете су и две кривичне пријаве Основном јавном тужилаштву у Шапцу.

Прву је поднео повереник Српске напредне странке Бобан Бирманчевић и то против председника ГИК Будимира Павловића, али и против секретара Златка Ранковића и чланице комисије Валентине Ловрин Гавриловић. Пријава је поднета јер су на противправни начин спречили подносиоца листе „Александар Вучић-за нашу децу“ да се кандидује и то тако што су 7.3. констатовали да је подносилац листе „предао сву потребну и прописану документацију“, да би само два дана касније утврдили да у тој истој документацији заправо недостаје један папир.

 Посебно је значајна чињеница да од подносиоца листе нико из комисије ниједног тренутка није тражио да допуни документацију, тако да то јасно говори да је у моменту предаје изборне листе документ постојао и то не само као оригинал, већ и као копија. Управо та копија је пронађена у документацији после изјављивања приговора од стране Зеленовићевог председника комисије Будимира Павловића, који је тврдио да тог папира нема, у покушају да обори листу Српске напредне странке, после чега је Градска изборна комисија Шабац донела скандалозну одлуку о одбијању листе „Александар Вучић- за нашу децу“.


Зато, у кривичној пријави, Бобан Бирманчевић тражи да буду саслушани председник и чланови изборне комисије, као и да се изврши увид у записнике са седнице комисије. Против Будимира Павловића кривичну пријаву је поднео и народни посланик Блажа Кнежевић, јер је 11.3. у холу зграде Општинске управе у Шапцу спречио напредњаке да користе право на подношење поднеска и то тако што је стао на улазна врата зграде општине. У кривичној пријави Блажа Кнежевић зато такође предлаже да Будимир Павловић буде саслушан, али и да се изврши увид у снимке камера у општини, јер је на њима забележен цео инцидент , који су изазвали сарадници Небојше Зеленовића.

 У Српској напредној странци наводе, да верују да ће правда победити и да ће Зеленовићеви криминалци добити заслужену казну, јер све што раде превазилази сваки облик политичке борбе и задире у злоупотребу институција уз јасну намеру да се спречи учешће српских напредњака на предстојећим изборима у Шапцу. Два су разлога за ту нечасну намеру. Први, је покушај Небојше Зеленовића и Душана Петровића да по сваку цену остану на власти, а други је страх од тога шта ће се све, кад их народ отера с власти, открити о њиховим дугогодишњим криминалним радњама у Шапцу. На оптуженичкој клупи, у том случају, придружили би се својим блиским сарадницима, коијма кршење закона такође није страно- председнику и члановима Градске изборне комисије Шабац.
 
Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *