ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СРБИЈИ ЗБОГ КОРОНА ВИРУСА!

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Председник Србије Александар Вучић синоћ је прогласио ванредно стање на територији целе Србије због корона вируса.

Донета је одлука да од данас школе, факултети и вртићи неће радити. Док траје ванредно стање, Програм за основне школе ће се емитовати  преко Трећег канала РТС и РТС Планете, док ће се материјал за средње школе емитовати на РТС Планети.вМинистарство просвете обезбедило је видео-садржаје, док би наставници могли да додатна предавања организују путем „Јутјуба“, „Вајбера“ и других платформи, као и уз помоћ дигиталних уџбеника. Школе вероватно  неће бити отваране до краја школске године., рекао синоц председник Вучиц.

Једна од мера која ступа на снагу проглашењем ванредног стања односи се на старије грађане. Што се дисциплине тиче, председник Вучић је рекао да пензионери, лица старија од 65 година, морају да буду у својим кућама. У наредна три дана биће проверавано да ли поштују ту одлуку.

Дан након што је прогласено ванредно стање  због корона вируса, премијерка Ана Брнабић обратила се јавности и истакла да  молба пензионерима да остану у својим домовима није дала резултате. Ако се ситуација не промени могуће је да ће од сутра бити забрањен сваки излазак градјанима старијим од 65 година.

Донета је одлука и издато је наређење о ангажовању припадника Војске Србије на пружању подршке цивилним властима у спречавању ширења вирусне инфекције КОВИД-19. Свако из својих надлежности, ово наређење издали су министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловиц́. Припадници Војске Србије биц́е ангажовани на обезбеђењу и контроли јавних објеката на територији Републике Србије, затим обезбеђењу болница где се врши контрола потенцијално заражених вирусом корона и лечење оболелих, као и на граничним прелазима у циљу пружања помоц́и надлежним државним органима на контроли преласка границе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *