ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У РУМИ, СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ И ИНЂИЈИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Штаб за ванредне ситуације у Опоштини Рума, заседао је данас и донео превентивне мере за спречавање ширења и сузбијање корона вируса. Измедју осталог радон време угоститељских објекта на подручју румске општине је промењено тако да су локали сада отворени измедју 8 и 20 сати. Апел је упуићен и градјанима старијим од 60 година да остану у својим кућама, а сви запослени у јавном сектору који су старији од 60 година посао ће обављати од куће.

У Сремској Митровици је такође  заседао Штаб за ванредне ситуације, на којем су донете мере у циљу заштите суграђана од коронавируса. Како је истакао координатор кризног штаба Владимир Санадер, након увођења ванредног стања, одлучено је да кафићи и ресторани раде од 8 до 20 часова.

И на хитној седници Штаба за ванредне ситуације Општине Инђија донете су одређене одлуке које се морају поштовати током трајања ванредне ситуације због епидемије коронавируса. До одржавања поменуте седнице није регистрован ниједан случај коронавируса у тој сремској општини. Председник општине Инђија Владимир Гак још једном је апеловао на становништво да се понаша одговорно у датој ситуацији и да нема места паници нити било каквим спекулацијама јер у граду све функционише без проблема. Штаб за ванредне ситуације Општине Инђија донео је једногласно неколико одлука које се морају поштовати до укидања ванредног стања у нашој земљи а то су: обуставља се рад теретана, ноћних клубова, дискотека и свих других објеката у којима се окупља већи број људи, сала за венчање и прославе, рад кафића, ресторана и мањих угоститељских објеката  ограничава се на период од 8 до 20 часова, по одлуци Владе Србије и на територији општине Инђија не раде школе и вртићи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *