ПРОУНС: ВРАТИТЕ СТУДИО Б НА СТАРУ ПОЗИЦИЈУ

АКТУЕЛНОСТИ

У Србији постоје бројне правне гаранције слободе изражавања и слободе медија. Оне су пре свега гарантоване Уставом, а затим прецизиране Законом о јавном информисању и Законом о радиодифузији.
Србија је ратификовала и најважније међународне акте који јемче слободу мишљења и слободу штампе… И овако би могли да испишемо читаве странице о слободи изражавања и слободи медија, али ни тада не би дошли до чињенице да нам један прекогранични канал кроји капу у Србији. Наравно, реч је оператору дигиталне и аналогне кабловске телевизије СББ у чијем је власништву Тотал ТВ.
Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) је згрожено чињеницом коју нам износе наше колеге да је у време ванредног стања у Србији, Студију Б искључен сигнал из пакета Тотал Тв без и једне речи објашњења.
ПРОУНС позива СББ да јавно саопшти разлоге за искључивање телевизије «Студио Б» из дистрибуције. Позивамо све да се дозову памети и тражимо да сигнал овог медија што пре буде враћен у систем ове компаније, односно да врате «Студио Б» на стару позицију.
Овакво бахато понашање СББ-а, нажалост, подсећа на нека давна времена, када је демократија била мисаона именица.

Извор: Саопштење, ПРОУНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *