РТВ СТУДИО Б: ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

АКТУЕЛНОСТИ

РТВ Студио Б обавештава гледаоце да је програм наше телевизије, без икаквог објашњења и најаве укинут из понуде Тотал ТВа у власништву оператора дигиталне и аналогне кабловске телевизије СББ. О овоме су нас обавестили бројни гледаоци, који непрестано зову нашу кућу протестујући због ове скандалозне одлуке. Упркос покушајима да добијемо било какав одговор, нико из компаније СББ до данас није дао никакво објашњење за овај несхватљив потез, због кога трпимо огромну штету.Наравно, највише су оштећени наши гледаоци у земљи, али и дијаспори, чије су породице у Београду и који путем наше телевизије сазнају све преко потребне информације. Покушај Драгана Ђиласа и Драгана Шолака да Београђанима, у ванредном стању, ускрате правовремено информисање, уочљиво је политички мотивисана нашом уређивачком политиком, која им је одавно „трн у оку“. Јасно је да у њиховој одлуци нема никаве пословне логике, већ је реч о личној освети и покушају да се спречи да глас истине стигне до грађана. Ванредно стање,у коме сви треба да будемо у служби грађана, Ђилас и Шолак користе да укидајући Студио б покушају да укину и могућност истинитог и објективног информисања грађана, не праштајући Студију б што је детаљно извештавао о свим њиховим криминалним активностима.
Од компаније, која је укинула програм Студија б, очекујемо одговоре на питања:
Да ли било ко од њих зна колики је значај Студија б за двомилионски Београд, поготово у ситуацији ванредног стања?
Да ли знају да је Студио б прва линија информисања за све Београђане, који нас непрестано зову у знак подршке и питају зашто је СББ донео ову неразумну одлуку?
Да ли било ко у СББу зна да Студио б за само неколико дана слави 50 година часног постојања и да је за протеклих пола века постао симбол престонице?
Који је то пословни кодекс који подразумева да се програм једне телевизије повуче из понуде без јавног објашњења и саопштења упућеног бар гледаоцима, који између осталог, због нашег програма и јесу претплатници СББ услуга?
Да ли је прави мотив за повлачење Студија б из понуде СББа то што је један од ретких медија, који извештава о свим криминалним радњама тандема Шолак -Ђилас?

За 50 година постојања Студио б је више пута био изложен различитим притисцима, претњама па чак и прекидима емитовања програма. Из свега тога изашли смо још бољи и јачи, увек у служби грађана и њиховог правовременог информисања. Тако ће бити и сада, упркос покушајима да нас опет зауставе.

Извор. Обавештење, РТВ Студио Б

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *