ПОВЕЋАНА ПРОИЗВОДЊА И ДИСТРИБУЦИЈА СРЕДСТВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Како је у јеку борбе против пандемије корона вируса у целом свету, па тако и код нас, средство за дезинфекцију, између осталог, најтраженији производ, сремскомитровачки “Водовод” као приоритетни задатак поставио је повећање производње натријум хипохлорита у раствору од 1%. У Постројењу за прераду воде овог јавног предузећа прави се раствор који уништава вирусе, микроорганизме и бактерије а служи за дезинфекцију воде и површина у Сремској Митровици. Према речима дипл. биолога Данице Тадић, раствор је врло делотворан.

„Водовод“ се прилагодио одредбама Града Сремске Митровице и препорукама Владе Републике Србије те се у циљу превентивних мера заштите примењује употреба раствора у сврхе дезинфекције.

“Осим за потребе Сремске Митровице и насељених места на територији Града, производња је организована и за јавни простор и стратешки важне установе у целој земљи. По приоритету ће бити снабдеване болнице и здравствене установе”, рекао је у изјави за медије Борислав Бабић, в.д.директора ЈКП “Водовод” Сремска Митровица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *