У РУМСКОЈ ОПШТИНИ ПОСТАВЉЕНЕ ЦИСТЕРНЕ СА БЕСПЛАТНИМ ДЕЗИНФЕКЦИОНИМ СРЕДСТВОМ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Од данас грађани румске општине могу да додју до дезинфекционог средства без икаквих проблема. На неколико пунктова у граду и селима општине постављене су цистерне са дезинфекционим средством које ће бити на располагању грађанима док траје ванредно стање.

„Постављамо данас по граду 4000 литара дезинфекционог средства у све четири месне заједнице, 2000 литара на тргу, 1000 литара код Друге Месне заједнице на Брегу и 1000 литара на раскрсници Главне и Сремске улице, односно код насеља Тивол. То исто ћемо урадити у свим сеоским месним заједницама. Грађани могу да дођу са својом амбалажом, са својм флашом, да наточе средство и да дезинфикују куће. Оно што бих ја апеловао је да нема потребе да точе велике количине, овде ће од данас па до краја ове борбе, да стоје цистерне. Сваког дана ћемо да контролишемо, довозимо, доливамо дезинфекционо средство, обезбедили смо га у довољним количинама, тако да грађани могу да узимају колике су им дневне или недељне потребе. Нема потребе да се праве залихе јер у сваком моменту могу да користе ова средства и раде на својој заштити“, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

„Наш Водовод чека одређене делове не би ли свој хидроген апарат могао да преради па да почне производњу, колико су стручњаци утврдили могуће је да производе 1000 литара дневно, то су средства која су потребна за клиничке центре и болнице… Ово дезинфекционо средство није из тих хидроген апарата, али верујем да ће и наш Водовод вероватно од среде почети и прикључити се и Сремској Митровици и Шиду да обезбеди одређене количине које користе клинички центри широм Србије, највише у Београду“, додао је председник Манчић..

„Жутом заштитном траком ограђујемо, обележавамо паркове, мобилијаре, игралишта, да скренемо пажњу да је и та забрана на снази, да се што мање људи и деце задржава у тим просторима. Покушавамо на све начине да ту свест код свих нас подигнемо на виши ниво и да схватимо да колико се будемо сви одговорно укључили у све ово толико ће нам много боље бити и последице ће бити много мање“, рекао је данас председник Општине Рума.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *