КОМПАНИЈА „CABLEX“ У САРАДЊИ СА ОПШТИНОМ РУМА ПОДЕЛИЛА 300 ПАКЕТА ПОМОЋИ У ПЛАТИЧЕВУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У Општини Рума наставља се подела пакета хуманитарне помоћи. Волонтери су данас у Платичеву, а са њима је био и председник Општине Рума и командант Штаба за ванредне ситуације Слађан Манчић.

“Трећи дан активно делимо хуманитарне пакете помоћи нашем најугроженијем становништву, пре света људима који имају примања до 30.000 динара. До данашњег дана подељено је готово 3.000, односно закључно са јучерашњим даном око 2.600 пакета је подељено. Од јутрос су екипе на терену у граду. Јуче смо завршили Витојевце и Путинце, данас смо укључили две сеоске месне заједнице, Вогањ са 150 пакета и Платичево са 300 пакета. Ја сам данас овде да се захвалим господину Горану, директору словеначке компаније „Cablex“ која послује дуги низ година у Платичеву, упошљава велики број наших суграђанки пре свега. Компанија „Cablex“ се показала као друштвено одговорна компанија, исказала је велику солидарност, звала је, тражила да се укључи у акцију и обезбедили су скоро 300 пакета прехрамених производа у складу са својим могућностима управо за мештане МЗ Платичево који ће данас добити ове пакете. Ми смо заједнички одрадили акцију, волонтери су спремни, возила са пакетима су ту. Једно велико хвала господину Горану и компанији „Cablex“ што су показали одговорну свест, да они који имају доста или имају више поделе то са онима којима је то најпотребније. Ми настављамо даље да радимо. Данас се деле  пакети у Улицама 15. мај у Руми, Слободана Пенезића Крцуна, Насељу Апотека, Насељу Детелина, Улици Вељка Дугошевића, Иве Лоле Рибара, ЈНА и Вогњу и Платичеву”, рекао је данас Манчић.

„Cablex“ није једина компанија која се укључила, велики број људи помаже, али свакако да компанија ЦАБЛЕX за овај део наше општине, 5-6 села, живот значи с обзиром да упошљава готово 200 радника. Изградили су нову модерну фабрику, два пута већу од постојеће са којом су кренули производњу, имају потребе да ту упосле још стотинак нових радника. Наравно овај вирус као и у Европи и свету и њима представља проблем, али су они као што су нам показали да су друштвено одговорни у овом хуманом раду у смислу обезбеђивања и поделе прехрамбених пакета, исто тако превазишли и ту врсту проблема и ускладили своју производњу и сменски рад онако како то одговара и са друге стране, да не би угрожавали запослене нити уредбе и мере Владе Републике Србије”, додао је Слађан Манчић.

Горан Микановић, директор компаније „Cablex“ , је рекао да је та компанија редуковала производњу за 30 посто, пошто је доста запослених остало код куће из превентивних разлога.

„Cablex“ је овде већ 10 година и ми суделујемо код свих оваквих пројеката, не само овај пут и увек ћемо суделовати јер то је нека узајамна сигурност и повезаност између нас и локалитета. Морам похвалити власт и Општину Рума са председником на челу, јер без информација у ово конфузно време не бисмо могли да се организујемо. Господин Манчић је прискочио у помоћ са јасним образложењем, тако  да смо ми могли планирати производњу, јер без плана не би могли одржати ни ово.

Ми запошљавамо око 250 људи, планирамо да то повећамо за 120, али у овом тренутку то нема смисла, нема ни услова. Како се буде економија опорављала, а предвиђамо да неће бити одмах следећи дан скок економије него ће се сналазити како ко може, биће огромне залихе готових производа на тржишту што ће још додатно успорити економију. Пошто смо ми у електроиндустрији, наши највећи купци као што су „Bosch“, „Whirlpool“ ,“Miele“ i „Beko“ су направили стратешки план и предвиђају неко силно умањење производње, опет осетиће се промене. Већина наших купаца је тренутно затворила привремено на две седмице, али смо са свима у контакту више него икад и сви планирамо да би прошли ово са што мање негативних последица”, рекао је Горан Микановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *