ПРАЗНЕ ТЕЗГЕ НА ПИЈАЦАМА У СРЕМУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У последње две недеље скоро све зелене пијаце у Срему су затворене. Једино Градска пијаца у Руми је отоврена, али се пазарити може само на седам тезги,а исто толико локала је отворено и у тржници што је према одлуци Штаба за ванредне ситуације у Општини Рума довољан број за куповину воћа, поврћа, меса, млека и млечних производа. Радним данима нема веће гужве, али се очекује да ће већи број грађана на пијаци бити у суботу, када је и пијачни дан. Управо због тога ће волонтери контролисати улазак у простор пијаце и тржнице и пропуштати само по десет особа.

Празне тезге и на пијаци у Индјији. Тамошњи Штаб за ванредне ситуације  је донео одлуку да се у потпуности затвори зелена пијаца тако да се грађани за куповину морају сналазити на другом месту.

У веома незгодној ситуацији су повртари који сада немају коме да продају своје производе, а производни ланац не могу да прекину. Поврће не може дуго да стоји без хладњача које повртари немају, тако да ће свакако имати велике губитке, па очекују помоћ државе како би донекле ублажили негативне последице ванредног стања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *