ЗАБЕЛЕЖЕН НОВИ СЛУЧАЈ КОРОНА ВИРУСА У РУМСКОЈ ОПШТИНИ, ПРУЖАЊЕ ПОДРШКЕ СТАНОВНИШТВУ СЕ НАСТАВЉА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У Општини Рума забележен је још један случај COVID 19. У Хртковцима је вирусом корона заражен мушкарац, повратник из иностарнства и он је у изолацији, потврдио је за нашу медијску кућу члан Републичког кризног штаба Бранислав Недимовић. У тој сремској општини наставља се са поделом заштитних маски и рукавица, свим грађанима, а у току је и подела хуманитарних пакета.

Да би у румској општини било што мање заражених и да би се поштовале све прописане мере наставља се подела заштитних маски и рукавица грађанима те општине. Волонертри су данас градјанима на  улици, по продавницама, пекарама, поделили 5000  заштитних маски и рукавица. Ових дана велике су гужве испред пословних банака, Поштанске штедионице, продавница, апотека, па се упућује апел свима да поштују растојање и све мере заштите.

Председник румске општине, Слађан Манчић је потврдио да је настављена подела пакета хуманитарне помоци и да је до сада 5.500 спаковано, а подељено 5.000. Очекивања су да ће тај посао бити завршен до краја недеље, а поделу пакета и паковање обавља свакодневно измедју 100 и 120 волентера.

“До овог момента спаковано је 5.500 пакета, 5.000 је већ изашло из магацина. Данас радимо МЗ Буђановци, МЗ Никинци, Жарковац и две или три преостале улице у граду, Вељка Дугошевића и Орловићева и радимо онај део становништва који није нађен на адресама на које је пријављен. Јављају се у кол центар поједини људи говоре нам где су им садашње адресе. Укључили смо и многе друге који нису на тим списковима. Јуче смо поделили пакете у румском насељу Рупаче. Велики број људи се у претходна два дана јавио који нису ни на једном списку. Наставићемо то да радимо и убудуће. У току сутрашњег дана ћемо завшрити Грабовце и Краљевце, у петак смо планирали Хртковце, у суботу Кленак и наравно свако ко није нађен или није добио у граду ми ћемо покушати да га нађемо, или да тај неко нађе нас. Биће између 7 и 8 хиљада пакета с обзиром да волонтери и данас пакују пакете. Имамо доста робе на залихама, велики број привредних субјеката и приватних лица са територије наше општине се укључило у ову акцију, свима ћемо се захвалити када све ово прође, нико од њих неће бити заборављен, као и овим волонтерима. Свакодневно имамо између 100 и 120 волонтара што у магацину, што на улици, што у дистрибуцији, Кол центру, свима њима, али пре свега захвалићемо грађанима ако и даље буду овако дисциплиновани као што јесу. До сада смо у пар наврата делили заштитну опрему људима на пијаци, то ћемо урадити и данас. Наше инспекцијске службе свакодневно обилазе пијаце. Јасно је, јуче на Штабу речено да мере заштите морају бити подигнуте на виши ниво, мере контроле такође морају бити подигнуте на виши ниво. Ко год се не буде придржавао тих мера заштите неће му бити омогућено и дозвољено да се на пијаци бави продајом било какве робе”,закључио је Слађан Манчић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *