НОВЕ ОДЛУКЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У РУМИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У Руми је и даље двоје људи заражено корона вирусом. Преко 600 људи је у изолацији из превентивних разлога. МУП и даље ради проверу и контролу тих људи, односно да ли се придржавају прописаних мера. Оно што је битно је да се велики број тих људи, када се ради провера, налази у својим домовима. Јуче је тестирано 7 особа и сви су негативни, што значи стагнацију  новооболелих у Срему, рекао је данас после седница Штаба за ванредне ситуације Слађан Манчић, председник Општине Рума. Он је додао и да су данас донете нове одлуке у скалду са Одлукама и Закључцима Владе Републике Србије  са јучерашње седнице.

„Донели смо одлуку да се све делатности које подразумевају блиски контакт затворе. Ту пре свега мислимо на фризерске салоне, кладионице, евентуално теретане, мада мислим да је већи део тих објеката на територији наше општине затворен и да на тај начин помогнемо да буде што мање контакта. Солидарисали смо се, односно уважили смо препоруку Владе РС и то је мера која је одрађена у преподневним сатима. Односно, зарад солидарности и саучешћа породицама које су изгубиле људе у овој ситуацији када влада вирус корона, за све преминуле, издали смо наредбу да се на свим установама, објектима, зградама јавне намене, заставе спусте на пола копља.

Трећа ствар се тиче поделе пакета хуманитарне помоћи, пакета солидарности. Изнели смо податак да смо закључно са данашњим даном 7.110 пакета обезбедили, дистрибуирали. Планирано је било да сутра на реду буду Хртковци са 310 пакета, међутим тај посао ће бити одрађен данас. Спаковани су пакети за Кленак, планирано је да се дистрибуција уради у суботу и на тај начин смо први круг завршили. Од ПИО фонда смо добили списак за  5.653 пакета. Ми смо  7.110 пакета поделили, од тога скоро 4.000 у граду, а 3.110 у сеоским месним заједницама. На списку у граду је било 3.481, све преко тога до 4.000 су људи који нису били на списку, који су се јављали у кол центар. Исто то се односи и на ових 3.110 пакета који су намењени и испоручени сеоским месним заједницама. Желим да се захвалим свим волонтерима, да се захвалим свима који су дали учешће да ли у намирницама, да ли у возилима, да ли кроз свој рад или било каквом логистиком, што смо у веома кратком временском периоду од 5-6 дана, успели да поделимо преко 7.000 пакета. Оно што је наш проблем за наредни период је да имамо још много људи који нас зову и јављају се, који нису у групи људи који имају примања испод 30.000, то су људи који немају примања уопште. Појављују нам се и људи који имају хрватске пензије или нека друга примања а нису у нашој евиденцији. У наредном периоду ћемо наставити да обезбеђујемо намирнице, да и даље пакујемо за тај други круг поделе хуманитарних пакета и гледаћемо да свима којима је то потребно изађемо у сусрет”,рекао је командант Штаба за ванредне ситуације у Општини Рума, Слађан Манчић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *