СЛАЂАН МАНЧИЋ ПОВОДОМ НЕТАЧНИХ ТВРДЊИ О КОМПАНИЈИ „ХАЧИНСОН“: НИЈЕ ИСТИНА ДА ЈЕ ОТПУШТЕНО 350 РАДНИКА, ДА ПРОПИСАНЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ У ТОЈ ФАБРИЦИ НИСУ ПРИМЕЊЕНЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Недавно је јавности пласирана информација да је француска компанија „Хачинсон“из Руме отпустила око 350 радника због опште ситуације изазване корона вирусом. Председник Општине Рума Слађан Манчић демантовао је ову информацију и истакао да је реч о неистинитим тврдњама које су се нашле у медијима.

„Није истина да је отпуштено 350 радника, да прописане мере заштите у тој фабрици нису примењене, да их ради 3.000, од тога 1.000 у смени. Све је то нетачно, јер они укупно имају 1250 запослених“, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, демантујући натписе који су пласирали портал Сремске вести, Курир, портал „Директно“.

„Када смо видели први натпис ми смо као Штаб, као Општина, као одговорни људи, реаговали на прави начин, обратили смо се  службено и тражили одговор од француске компаније који смо у току јучерашњег дана и добили и заказали састанак са директором, који смо такође обавили. Као председник општине могу да кажем да оно што је написано и пренесено у свим тим медијима апсолутно не одговара истини“, додао је председник румске општине.

Слађан Манчић је указао и на озбиљност ситуације са којом се сусреће не само компанија „Хачинсон“ већ и друге компаније са којима „Хачинсон“ сарађује.

Сви купци и партнери са којима „Хачинсон“ ради, не код нас него у Европи и свету су стали, производња аутомобила је стала у овој кризи. Тачно је да су људи из компаније „Хачинсон“ раскинули уговоре са 81 радником. 81 радник  је имао уговор на одређено време и примљен је због повећаног обима посла. 22 радника од тих 81 је примљено почетком марта када се није знало да ће до ове кризе да дође у овом обиму. Није тачно да су насумице људе натерали на отказ“, изјавио је Манчић.

Председник Општине Рума се осврнуо и на примењивање прописаних мера заштите у овој компанији и истакао да није истина да се ове мере нису спроводиле.

„Те тврдње апсолутно не стоје, све мере се примењују у тој фабрици и свим другим фабрикама. Искрено нам је речено да су првих дана од проглашења ванредног стања имали проблема са набавком заштитних маски, као и сви ми на крају крајева. Временом је све доведено у нормалу, сви радници су добили заштитну опрему, маске“, закључио је први човек румске општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *