ОПШТИНА РУМА – ПРВА ОПШТИНА У СРБИЈИ КОЈА ЋЕ ОД ПОВРТАРА ОТКУПИТИ ВИШАК ПРОИЗВОДА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Општина Рума је прва локална самоуправа у Србији, која ће од повртара откупити вишак производа. Наиме Штаб за ванредне ситуације у тој сремској општини донео је одлуку да из буџета издвоји три милиона динара за откуп салате, ротквица, спанаћа, тиквица и осталог поврћа које ових дана стиже из пластеника. Поврће ће бити понудјено синдикатима, или ће бити подељено као хуманитарана помоћ. Откуп поврћа почеће већ од понедељка.

Санда Кљештановић из Пољопривредне стручне службе у Руми каже да ће ова помоћ повртарима свакако добро доћи. Она подсећа да је већина повртара у протеклом периоду контролисала своје производе и добила сертификате и ознаку, румски цегер, тако да се квалитет производа не доводи у питање.

Румски повртари ће свакако имати могућност да се реше вишка својих производа, а њихов откуп требало би да почне већ почетком следеће недеље. У Руми је оформљена и трочлана комисија која ће водити рачуна да комплетан посао буде добро урађен и да румски повртари из ове ситуације изађу са што мање штете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *