ДОК СЕ ЛЕКАРИ БОРЕ ЗА СРБИЈУ, ОНИ ИХ КЛЕВЕЋУ: ЗЕЛЕНОВИЋ И ПЕТРОВИЋ ЗАРАД ВЛАСТИ НАПАДАЈУ ХРАБРЕ МЕДИЦИНАРЕ

АКТУЕЛНОСТИ

Наш чувени и често цитирани нобеловац Иво Андрић, на једном месту упозорава на опасност од људи који су угрожени или мисле да су угрожени, и каже: Они осећају потребу да се бране и због тога често и неочекивано и подмукло нападају.

Ових дана умишљени „власници Шапца“ Душан Петровић и Небојша Зеленовић, у страху од предстојећег губитка власти, свакодневно доприносе увиду у тачност претходних Андрићевих навода.

Преко њима блиских медија нападају и подмукло и неочекивано. Неочекивано, јер су њихови напади усмерени ка онима, којима сви већ недељама одају признање аплаузом сваке вечери тачно у 20х. Подмукло, јер управо то сведочи о намери да се зарад личног политичког интереса, профитира у једној од најтежих ситуација у којој се налази не само Србија, већ цео свет.

Лишени било каквог осећаја и жеље за победом над невидљивим непријатељем, тандем Зеленовић-Петровић размишља само о победи над Српском напредном странком. Зато преко медија, који шире њихову пропаганду нападају здравствени систем Србије за који кажу да је пропао, а посебно етикетирају челнике шабачких здравствених установа.

 И док српски здравствени систем држи лекцију о борби са болешћу чак и развијенијим земљама од Србије, док се цела земља диви подвигу српских здравствених радника, хероја који бране цео народ на првој линији фронта против коронавируса, има неко у Шапцу ко има примедбе на њихов рад. И није га срамота да то и каже. И да притом не преза ни од најгорих лажи.
Једна од њих је да се из Опште болнице Шабац и градског завода за јавно здравље не саопштавају информације о оболелима.  Да ли то значи да градоначелник Шапца Небојша Зеленовић кривотвори информације на свом фацебоок профилу, на ком свакодневно објављује информације о оболелима позивајући се баш на оно што је саопштио директор шабачке болнице, као и челници градског завода за јавно здравље? Али ето шта се дешава када се Зеленовић са својим послушницима уплете у сопствене лажи.

Једна од њих је и да су поједини функционери „нестали“ са политичке сцене. Иначе, још једна очигледна глупост је прозивање оних, који су најактивнији. Не прође дан да се начелник Мачванског округа Владан Красавац не огласи у вези са актуелном ситуацијом, да не подсећамо на чињеницу да је поделио више хиљада заштитних маски и рукавица, док је повереник СНС-а Бобан Бирманчевић пошто је поделио неколико стотина хуманитарних пакета, поднео и кривичне пријаве баш против оних који лажу и усред ванредног стања шире дезинформације.

 Варају се Петровић и  Зеленовић ако  мисле да народ не види њихове подметачине и покушаје да им се додвори само због предстојећих избора. Један од тих покушаја је и оснивање „привремене болнице“ у Шапцу у којој би се лечили заражени Шапчани. Да ли се Зеленовић у вези са тим консултовао са кризним штабом и стручњацима, који већ недељама воде борбу против епидемије? Да ли је у међувремену специјализирао инфектологију, епидемиологију и вирусологију па постао компетентан да одлучује где ће бити „привремена болница“?
У овој борби са коронавирусом постоји стратегија и план, који не укључује идеју да сваки градоначелник или председник месне заједнице по сопственом нахођењу оснива привремене болнице, где он мисли да би требало. За сада, како смо видели, таквим одлукама претходе озбиљне анализе и стручне процене, што је много више од настојања једног локалног политиканта да по сваку цену остане на власти.

Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *