НИЈЕ ЗАБРАЊЕН ДОЛАЗАК У ВРДНИК, ОБАВЕЗНА ЈЕ ЕВИДЕНЦИЈА ГОСТИЈУ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Из Штаба за ванредне ситуације Општине Ириг обратили су се са саопштењем у ком наводе да су неистините објаве на друштвеним мрежама да је у Врдник забрањен долазак и где додају да Општина Ириг није донела никакву наредбу о забрани доласка на територију ове општине. Како сазнајемо у Штабу за ванредне ситуације у Иригу, чињеница јесте да је викенд зона у Врднику место где су многи из великих градских центара потражили мир за време ванредне ситуације, те да је викендом удвостручен број становника Бање Врдник и да се с тим у вези сви посетиоци морају евидентирати ради безбедности.

  • Штаб за ванредне ситуације је предузео следеће мере: Обавестили смо надлежне институције у вези са спорном објавом на Фацебоок страници „Врдник – дешавања“, а у вези са забраном доласка у Врдник, новинска агенција која је објавила вест о забрани кретања у нашој општини нам је доставила комплетан текст, где нигде нису објавили вест о забрани доласка у Врдник, него о забрани кретања за време полицијског часа. Општински штаб за ванредне ситуације није донео било какву одлуку о забрани доласка на територију Општине Ириг. Не постоји било каква одлука да грађани Србије који на територији наше општине имају имовину (викендице, куће, станове и друго) имају забрану доласка у исте. Такође, нетачне су информације о попису имовине и људи, наводи се у Саопштењу које је издало Штаб за ванредне ситуације у Иригу.
    Штаб за ванредне ситуације наложио је Туристичкој организацији Општине Ириг да за време полицијског часа посети издаваоце приватног смештаја који у време ванредног стања издају своје објекте и да они који имају госте доставе списак путем електронске поште или лично у Туристички инфо центар у Врднику. Такође ТОО „Ириг“  је наложено да списак пријављених гостију који су боравили у приватном смештају достави Штабу за ванредне ситуацију Општине Ириг.
    -Ову одлуку смо донели из предострожности и односи се само на издаваоце приватног смештаја. Тренутно имамо одређен број гостију у Бањи Врдник који се викендом удвостручи и ради безбедности и здравља наших грађана донета је одлука да се сви морају евидентирати, наводе у Штабу у Иригу.
    У Општини Ириг напомињу, још једном, да за све потребне инфомрације грађани могу да се обрате кол центру који је у функцији од успостављања ванредног стања, као и да грађани поштују све мере зарад личне и колективне безбедности. Дезинфекција општинских јавних површина и објеката се обавља редовно, грађанима у је доступно бесплатно дезинфекционо средство у свим насељеним местима општине, у свим продавницама је дистрибуирана заштитна опрема за запослене, почела је подела пакета помоћи за све прензионере са примањима мањим од 30.000 динара.
    -Молимо вас још једном да непроверене и нетачне информације не износите у јавност како додатно не бисмо узнемиравали наше грађане. Желимо вам много среће и здравља и надамо се да ћемо у што краћем року да се вратимо нормалном животу и да ћемо заједно победити ово зло, закључује се у Саопштењу Штаба за ванредне ситуације Општине Ириг.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *