НОВИ УДАР НА ВУЧИЋА И ХЕРОЈЕ СРБИЈЕ: ПЕТРОВИЋ И ЗЕЛЕНОВИЋ ЗАРАД ВЛАСТИ НЕ МАРЕ ЗА ГРАЂАНЕ И ДОБРОБИТ ДРЖАВЕ

АКТУЕЛНОСТИ

Видевши да ће ускоро изгубити власт, Душан Петровић, „умишљени власник“ Шапца полако је почео да губи живце.

Зато отвара фронтове тамо где их нико нормалан не очекује. Преко свог потрчка Небојше Зеленовића и улизичких медија пуца по медицинарима, лекарима и првој линији фронта одбране од коронавируса.

Истовремено, преко својих медија командује напад на председника Србије Александра Вучића. Јасно је Душану Петровићу да ускоро остаје без могућности да вара грађане Шапца, постројава директоре јавних предузећа и „уграђује се“  где год може, због чега га у Шапцу више нико и не зна по имену и презимену већ по надимку „мистер 10 посто“.

Колико је бесан и немоћан пред, сасвим извесним, губитком власти, утицаја и моћи која му се осладила, види се по метама његовог рата у коме му је вирус уместо непријатеља савезник. Пошто више нема због чега да нападне власт у Србији, јер је то из каквог су нас бездана извукли напредњаци на челу са Вучићем очигледно, Петровић је почео  да отворено напада оне који су у овој бици хероји. Здравствене раднике, чланове Кризног штаба и наравно Вучића.

 Он му је посебно „трн у оку“, јер Петровић, мали, ситни политикант има амбиције које превазилазе локалну власт. Он, наиме, не би да спроводи своје замисли само у Шапцу, него, ако може широм Србије. И зато му је Вучић сметња. И њему и његовом компањону Драгану Ђиласу, који такође беспризорно напада све мере Владе Србије и Кризног штаба, по истој матрици по којој то у Шапцу наређује Петровић.
Пошто немају аргументе, они измишљају покушавајући да у свој вртлог лажи увуку разне групације трудећи се да манипулишу њима зарад сопствених интереса. Јер интересе народа и група, којима се обраћају штите управо они  које нападају. Рецимо, јако су забринути за пчеларе и њихове губитке због мера током ванредног стања, намерно прећуткујући да је Влада Србије определила милијарду и 150 милиона динара за помоћ повртарима, власницима крава, оваца и коза и пчеларима, у циљу ублажавања последица насталих услед болести ЦОВИД-19.

О осталим њиховим замеркама не вреди ни говорити, јер се оне своде на меру коју већ недељама спроводи цео свет, а која је садржана у пароли: Останите код куће. За Петровића, који то још није разумео, то је начин да се сачувају животи наших најстаријих суграђана, па је потпуно бесмислено оптужити Вучића за то што апелује на најстарије суграђане да остану у својим домовима. Али Петровић у нападу на политичке неистомишљенике не размишља о својим суграђанима, већ само о томе како по сваку цену задржати незаслужене привилегије. Као што их је задржао у скупштини чији рад бојкотује, док посланичку плату није бојкотовао никад. А не бојкотује ни скупштински ресторан, дневнице и све оно што иначе припада посланицима, који за разлику од њега, раде оно за шта им је народ дао поверење.

 У том смислу и бесрамни напад на покрајинског секретара за здравство Зорана Гојковића, који је Петровић спровео преко свог „малог од палубе“ Небојше Зеленовића, само зато што је Гојковић рекао истину и објаснио процедуру у вези са формирањем привремених болница, је још један у низу скандалозних  напада, не на политичке неистомишљенике, него на представнике сектора који против невидљивог непријатеља бију битку за Србију. А то што у тој борби струка има помоћ државе, Петровића посебно жуља.
Па када и сами лекари истакну  да никада до сада држава није тако подржала струку, а поједини отворено кажу и да је за ту подршку заслужан управо Александар Вучић, и сами лекари постану мета. Али управо због синергије струке и државе Србија и добија овај рат против коронавируса, јер, као што знамо, заједно смо јачи.

Петровићу и онима који то још увек нису схватили, остаје управо ово што сада раде. Да добацују са стране и пљуцкају на све што добронамерни чине. Смешно је што мисле да је то нека озбиљна стратегија и план. А тужно је што је то једино што могу да понуде.

Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *