БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА СЕ СМАЊУЈЕ У РУМСКОЈ, ИНЂИЈСКОЈ И СТАРОПАЗОВАЧКОЈ ОПШТИНИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У општини Рума нема новозаражених вирусом корона. Према подацима из румског  Дома здравља, које је пренео председник Општине Рума, једна особа је излечена, тако да је од COVID-а 19 у тој сремској општини  заражено 6 особа.

Корона вирус у Општини Стара Пазова јењава о чему говоре последњи подаци. У претходна два дана је забележен један случај заразе на територији те општине. У питању је младић стар 23 године и он је укупно 29. особа код које је од почетка епидемије регистрован вирус COVID-19, а да има пребивалиште у неком од места старопазовачке општине. На срећу, више од половине заражених је оздравило док код преосталих нема тешке клиничке слике. На почетку епидемије 3 особе старије доби са прикљученим болестима је преминуло. Да епидемија вируса полако јењава говори и чињеница да је значајно опао број особа које су под мерама изолације. Тако је у једном тренутку број таквих случајева износио готово, 500 а данас је нешто више од 90.

Према подацима надлежне епидемиолошке службе Дома здравља, на територији Општине Инђија регистровано је шеснаест особа заражених вирусом корона. Од њих, четири особе су се након болничког лечења вратиле кући, јер су на тестовима биле негативне, али су и даље под превентивним здравственим надзором и у кућној изолацији. Надлежни апелују на придржавање мера расписаних од стране државних органа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *