И ПОРЕД МЕРА ОГРАНИЧАВАЊА И ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА, СЕТВА У ИРИШКОМ АТАРУ ПРИВЕДЕНА КРАЈУ

ПОЉОПРИВРЕДА

Сетва у иришком атару је успешно приведена крају, рекао је директор Агенције за рурални развој Федор Пушић. Временске прилике  су ратарима ишле на руку, па су и поред полицијског часа успели да обаве један од најважнијих послова у пољу и обаве сетву кукуруза и пролетњих култура на око 6.000 хектара.

„Стратешки важан посао је завршен, поред сетве соје, сунцокретаи репе у мањем обиму”, каже Пушић.

„Водило се рачуна и о томе да се пољопривредницима омогући да излазе на њиве и поред полицијског часа. Имали смо општинску одлуку где смо издавали дозволе за оне који раде, с тим да је и држава имала одлуку да и пољопривредници у руралним крајевима старији од 70 година имају забрану кретања. Они млађи од 70 година могу да иду на своје њиве, али да искључиво користе механизацију, односно тракторе и да са њима или прикључним машинама одлазе на њиве и тако да се враћају”, рекао је Федор Пушић.

„И у иришком атару, поред основних ратарских биљних врста су и озиме пшенице и јечам. Јечам је у фази влатања, обављене су и прве прихране минералним ђубривом, као и заштита од инсеката и болести. Сада би било добро да падне киша, која би погодовала и пролећним, али и јесењим културама“, додао је Федор Пушић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *