БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ КОРОНА ВИРУСОМ У ВОЈВОДИНИ И ДАЉЕ ОПАДА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Укупан број заражених covid-19 инфекцијом у АП Војводини и даље опада, па се у Клиничком центру Војводине (КЦВ) у Новом Саду, у овом тренутку од те инфекције лечи 69, а у Општој болници у Панчеву 91 пацијент. Од тога, осам пацијената хоспитализованих у КЦВ прикључено је на механичку вентилацију. У привременој изолационој болници у хали 1 „Новосадског сајма“, предвиђеној за лечење оболели са лакшом клиничком сликом covid-19 инфекције, тренутно је смештено 58, а у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину 49 пацијената.

Према подацима надлежне епидемиолошке службе Дома здравља, на територији Општине Инђија регистровано је двадесет особа заражених вирусом корона. Од њих, девет особа су се након болничког лечења вратиле кући, јер су на тестовима биле негативне, али су и даље под превентивним здравственим надзором и у кућној изолацији. Надлежни апелују на придржавање мера расписаних од стране државних органа. Иако су одређене мере релаксиране, неопходно је да се и даље одговорно понашамо.

У Општини Ириг није дошло до ширења епидемије, према свим званичним протоколима и информацијама, ова општина броји седам потврђених случајева, нажалост троје преминулих, а сви они су повезани случајеви од једног извора. Заменик председника Општине Ириг Миодраг Бебић, истакао је да су остали позитивни на вирус корона, излечени те да се враћају својим кућама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *