СПОЈЕМ ТЕОРИЈСКОГ И ПРАКТИЧНОГ ЗНАЊА ДО КВАЛИТЕТНОГ ВОЋЊАКА – СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНО ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА „СТЕВАН ПАТРОВИЋ БРИЛЕ“ У РУМИ (ВИДЕО)

АКТУЕЛНОСТИ

У Средњој пољопривредно прехрамбеној школи „Стеван Патровић Бриле“ у Руми сачуван је засад јабуке од измрзавања. Ученици нису на практичној настави због тренутне ситуације, али су пре одласка својим кућама завршили обуку за резидбу воћа и винове лозе и засад оставили у добром стању. У међувремену урадјени су сви третмани заштите тако да јабука обећава доабр род.

Румска пољопривредна школа има савремен засад јабуке у коме су сорте златни и црвени делишес. Засад је подигнут како би ученици на практичној настави могли да стекну исксуство и примене га у својим газдинствима, а све оно што су до сада научили дало је резултате.

Да би се добар и квалитетан принос добио потребна је и довољна количина влаге у земљишту. Овог тренутка је евидентан недостатак падавина, па уколико ових дана не буде кише у том делу Срема биће активиран и систем за заливање. Иначе, засад јабуке име 1672 саднице и простире се на површини од пола хектара. Поред средства румске школе у подизању засада значјна подршка стигла је и од покрајинског секретаријата за пољопривреду. Поред засада јабуке налази се и засад винове лозе која такође обећава добар и квалитетан овогодишњи род.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *