ВИШЕДНЕВНИ ТРЕНД ПАДА УКУПНОГ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА У АП ВОЈВОДИНИ СЕ НАСТАВЉА

АКТУЕЛНОСТИ

Вишедневни тренд пада укупног броја оболелих од covid-19 инфекције у АП Војводини се наставља,  па се у Клиничком центру Војводине у Новом Саду, у овом тренутку, од те инфекције лечи 67, а у Општој болници у Панчеву 92 пацијента. Од тога, на механичку вентилацију је прикључено седам пацијената хоспитализованих у КЦВ. У исто време, у Привременој изолационој болници у хали 1 „Новосадског сајма“, у којој су смештени оболели са лакшом клиничком сликом covid-19 инфекције, тренутно се налази 60, а у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину 41 пацијент.

Након три дана регистрован је нови случај корона вируса на територији Општине Стара Пазова. У питању је мушкарац, старости 54 године. Он је 33. регистрована особа у тој општини која се заразила корона вирусом од почетка епидемије. Већина је већ оздравила, док преостали имају лакшу клиничку слику. У Дому здравља “Ј.Ј.Змај” сазнајемо да се све мање људи јавља са симптомима због којих сумњају да су заражени вирусом covid-19, као и да су готово код свих тестови негативни.

Девет од укупно 20 заражених особа са територије Општине Инђија излечено је од корона вируса. То су подаци надлежне Епидемиолошке службе инђијског Дома здравља. Поменута лица су се након болничког лечења вратила кући, јер су на тестовима била негативна, али су и даље под превентивним здравственим надзором и у кућној изолацији. Надлежни  и даље апелују на придржавање мера расписаних од стране државних органа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *