НИЈЕ СЛУЧАЈНО: ИЗ ШАПЦА СТИЖЕ НАЈГЛАСНИЈА ПОРУКА СВАКО ВЕЧЕ У 20.30Х, А ГРАЂАНИ ОВОГ МЕСТА ИМАЈУ ДОБАР РАЗЛОГ ЗА ТО

АКТУЕЛНОСТИ

Већ неколико дана грађани широм Србије свако вече у 20.30х шаљу поруку Корона коалицији да их је народ разоткрио и прозрео и да је свима јасна њихова подла намера да док се власт и народ боре против вируса , они покушавају да скупе јефтине политичке поене.

Синоћ је најјаснија и најгласнија порука послата у Шапцу. И то није случајно, јер управо је Шабац град у коме народ већ годинама страда и трпи притисак.Величанствен снимак бакљама осветљеног града оставља без даха. И најављује време промене. И тренутак предстојеће победе која ће новом светлошћу обасјати Шабац и извући га из вишегодишње таме власти  Душана Петровића и Небојше Зеленовића.

Ова двојица Ђиласових послушника командовали су звиждање и лупање у шерпе с намером да заглуше аплауз медицинарима и покушају да уплаше све који мисле другачије од њих. Зато их је овако гласан одговор сваке вечери у 20.30х  запрепастио, али и вратио у реалност предстојећег губитка власти.

Степен њихове панике и губитка контроле показује је и скандал који су направили у Шапцу, када су својој комуналној полицији наредили да приводи све који исказују противљење Ђиласу, лупању у шерпе и који подржавају све мере Владе и председника Александра Вучића у борби против короне. С друге стране, њихови наредбодавци предвођени Драганом Ђиласом више од два сата кршили су полицијски час И то испред Скупштине  Србије.

 Њихов план да изазову инциденте, буду ухапшени и испадну некакве жртве тобоже ауторитарног режима је пропао. Али изгледа да су челници Савеза за  Србију имали среће што полицијом не командује Зеленовић, јер он би их све похапсио, као што приводи политичке неистомишљенике, па би Душан Петровић морао да објасни Ђиласу зашто овај његов мали прави глупости и тако очигледно показује право лице тајкунске демократије. Још горе би прошли да су седећи на степеништу и свађајући се са пензионерима, не дај боже код себе имали српске заставе. Оне су Петровићу посебна сметња, па је наредио да привремени градоначелник у сваком појављивању помене како он дели маске док се у Београду деле заставе. Без трунке срама, хвали се Зеленовић што не дели заставе, као да је застава нешто чега се он стиди. Можда је следећи корак да нареди привођење свих који истичу заставе.
Не смемо ни да помислимо како би реаговао да неко почне да емитује химну, а питање је и како би се обрачунавао са грбом. Проблем је држава са свим њеним симболима, а задатак спречити јединство и обесмислити све успехе у борби против корона вируса. На њихову жалост Србија је на челу са Председником Александром Вучићем одговорила изазову боље него многе европске развијеније земље. То како се ко снашао у овој, за све новој, ситуацији тек ће се видети, када се после пандемије подвуче црта. Тога се Драган Ђилас очајнички плаши, јер ће се и он и његови послушници наћи испод црте: људскости, морала и патриотизма.

Извор: Србија данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *