ПОЧЕЛО ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ПРИВРЕДНИЦИМА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Влада Републике Србије, на предлог Министарства привреде, усвојила је Програм финансијске подршке привредним субјектима за одржавање ликвидности и обртна средства у отежаним економским условима изазваним пандемијом KОВИД – 19.  Средства за сремски округ су одобрена и с тим у вези данас је почело потписивање уговора са предузетницима, у просторијама Регионалне развојне агенције „Срем“ из Руме.

За релизацију Програма издвојено је 24 000 000 000 динара, а право на коришћење истих имају предузетници, задруге, микро, мала и средња привредна друштва која су у већинском приватном или задружном власништву и која обављају производну, услужну, трговинску и пољопривредну делатност. Предраг Гршић, директор “Пољо промета” из Руме, истиче да је задовољан овом подршком фонда за развој, те саветује свим привредницима да се пријаве јер су, како наводи, услови заиста повољни.

Средства по овом Програму не могу се користити за:

–          организовање игара на срећу, лутрије и сличне делатности;

–          промет нафте и нафтних деривата;

–          производњу и промет било ког производа или активности, које се према домаћим прописима или међународоним конвенцијама и споразумима сматрају забрањеним.

Кредит се може одобрити и ако је у званичним финансијским извештајима привредног субјекта за једну од последње две године, исказан нето губитак али је остварен пословни добитак.

Реализација Програма вршиће се преко Фонда за развој Републике Србије све док се средства из Програма не утроше, а најкасније до 10. децембра 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *