БЕСПЛАТНА КОНТРОЛА ПРСКАЛИЦА И АТОМИЗЕРА У СТАРОПАЗОВАЧКОЈ ОПШТИНИ

ПОЉОПРИВРЕДА

Пољопривредници са подручја Општине Стара Пзова од јуче  могу да обаве бесплатну контролу прскалица и атомизера. Општина ће финансирати преглед 120 прскалица, што је дупло више него прошле године. Ова акција је веома значајна, јер само исправна прскалица може допринети ефикасаној заштити гајеног усева, смањује потрошњу хемијских препарата и не угрожава животну средину.

Већина пољопривредника у старопазовачкој општини контролише прскалице и атомизере како би на најбољи начин хемисјким препаратима третирали гајену културу. Чак и ако су прскалице новијег датума, контрола је обавезна пред почетак сезоне, али и на крају свих пољопривредних радова, пред зиму.

Контрола прскалица је важна из неколико разлога и потребно је спроводити је сваке године. Ове године за старопазовачке пољопривреднике заједнички је организују Општина Стара Пазова и Пољопривредна стручна служба из Сремске Митровице.

При досадасњим контролама највисе проблема је било са запушеним дизнама, које поједини пољопривредници нису мењали по десетак и више година. Акција контроле атомизера и псклаица на подручју старопазовачке општине трајаће наредна два месеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *