КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У РУМИ

АКТУЕЛНОСТИ

У Руми се, у време ванредног стања и целе ситуације са корона вирусом, није престајало са инфраструктурим радовима и уређењем града, а све у намери да се побољша живот грађана.

Неки од радова почели су претхоне године, они се настављају, завршавају и започињу нови. Свакако једнан од значајнијих пројеката јесте реконструкција улица 15 август и 15. мај, за чију реконструкцију ће бити издвојено 320 милиона динара.

Да се вредно ради у свим условима, доказују и показују завршени радови и започињање нових. Радови на изградњи котларнице на гас у румском насељу „Тивол“ су при крају, а из буџета општине биће издвојено милион евра и за изградњу нове котларнице у насељу „Солидарност“, и за то је уплаћен аванс у износу од 36 милиона динара. Председник Општине Рума Слађан Манчић, недавно је истакао да су то капиталне инвестиције те локалне самоуправе и најавио је нове планове са циљем уређења Руме.

Поред тога, Манчић је истакао да је 9. маја стигла сагласност управе за капитална улагања АПВ за увођење у посао изводјача радова на реконструкцији две улице у Руми, Улице 15. мај и 15. август. Како каже, то ће свакако обележити излазак Румске општине из епидемије вируса корона.

Још један од доказа  да се у Руми ради, гради и обнавља јесте и реконструкција фонтане на градском тргу. Недавно је трг освежен реконструисаним клупама и кантама за смеће, а ускоро ће и уз помоћ обновљене фонтане засијати пуним сјајем. За ову намену из општинског буџета издвојено је два милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *