КО ЈЕ ЗАПАЛИО СПОРТСКИ ТЕРЕН У ШАПЦУ?

АКТУЕЛНОСТИ

Запаљен спортски терен у Бенској бари узнемирио је прошле ноћи житеље овог дела Шапца.

То, да ће се неко  за промену изгледа тог дела Бенске баре борити и подметањем пожара, заиста никоме није могло да падне на памет.

Пре само два месеца Шапчани овог дела града одлучно су бранили свој спортски терен од градске власти предвођене Небојшом Зеленовићем и његовим ментором Душаном Петровићем.

Њих двојица су, наиме, одлучили да место где је сада спортски терен и травната површина дечјег игралишта, залију бетоном и униште сваку травку. Против овог монструозног плана дигли су глас, пре свега, млади Шапчани згрожени идејом да им се отме и тај делић природе.

У одбрани терена  убрзо су им  се придружили родитељи, баке и деке, па је зелени терен одбрањен од Петровићевих и Зеленовићевих багера, који су покушали да га прекопају. Ипак, да је градска управа спремна на све сведочи чињеница да су бесрамно саопштили да имају сагласност станара, што су житељи овог дела града одлучно демантовали.

Јер, како кажу, нико није луд да подржи пројекат који је директно на штету 10.000 људи у овом делу града, али и који је против заштите и очувања животне средине. Изгледало је као да су грађани победили и сачували своје парче зеленила. А онда је ноћас терен запаљен. Да ли је некоме заиста пало на памет да га запали, прекопа и залије бетоном? И коме?

Извор: Србија Данас

Фото: Youtube/Printscreen/ TV KCNZ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *